0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Lako
24
Vreme pripreme:
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
24
300 g brašna
15 kašika šećera
300 ml kisele vode
75 ml ulja
500 ml vode
12 kašika šećera
250 g margarina
1 limun - sok
Jednostavan posan kolač, kremast a dovoljno čvrst za sečenje i posluženje.
Umutite žicom pomešane kiselu vodu, ulje i šećer, a onda umešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu sipajte u dobro podmazan pleh ili na pek papir (veličine otprilike 42x32 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 150 minuta (proverite čačkalicom).
Stavite vodu da provri pa kad provri dodajte šećer, smanjite temperaturu pa kad se šećer otopi postepeno dodajte griz i skuvajte ga uz stalno mešanje. Ostavite griz da se skroz ohladi, pa onda umutite margarin sa sokom od limuna i vanilin šećerom i uz stalno mućenje dodajte kašiku po kašiku ohlađenog griza da dobijete ujednačenu glatku kremu. Kremom nafilujte koru i odozgo pospite kokos brašno.
Jednostavan posan kolač, kremast a dovoljno čvrst za sečenje i posluženje.
Umutite žicom pomešane kiselu vodu, ulje i šećer, a onda umešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu sipajte u dobro podmazan pleh ili na pek papir (veličine otprilike 42x32 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 150 minuta (proverite čačkalicom).
Stavite vodu da provri pa kad provri dodajte šećer, smanjite temperaturu pa kad se šećer otopi postepeno dodajte griz i skuvajte ga uz stalno mešanje. Ostavite griz da se skroz ohladi, pa onda umutite margarin sa sokom od limuna i vanilin šećerom i uz stalno mućenje dodajte kašiku po kašiku ohlađenog griza da dobijete ujednačenu glatku kremu. Kremom nafilujte koru i odozgo pospite kokos brašno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.