burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Kolač sa grizom i kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora

300 g brašna

15 kašika šećera

1.5 kesica C Prašak za pecivo

300 ml kisele vode

75 ml ulja

3 kašika C Kakao prah

Fil

500 ml vode

6 kašika C Pšenični griz

12 kašika šećera

1 kesica C Vanilin šećer

250 g margarina

1 limun - sok

Za posipanje

50 g C Kokosovo brašno

Kolač sa grizom i kokosom

Jednostavan posan kolač, kremast a dovoljno čvrst za sečenje i posluženje.

Koraci pripreme

Priprema kore

Umutite žicom pomešane kiselu vodu, ulje i šećer, a onda umešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu sipajte u dobro podmazan pleh ili na pek papir (veličine otprilike 42x32 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 150 minuta (proverite čačkalicom).

Priprema fila

Stavite vodu da provri pa kad provri dodajte šećer, smanjite temperaturu pa kad se šećer otopi postepeno dodajte griz i skuvajte ga uz stalno mešanje. Ostavite griz da se skroz ohladi, pa onda umutite margarin sa sokom od limuna i vanilin šećerom i uz stalno mućenje dodajte kašiku po kašiku ohlađenog griza da dobijete ujednačenu glatku kremu. Kremom nafilujte koru i odozgo pospite kokos brašno.

Naši proizvodi

Kolač sa grizom i kokosom

Jednostavan posan kolač, kremast a dovoljno čvrst za sečenje i posluženje.

Koraci pripreme

Priprema kore

Umutite žicom pomešane kiselu vodu, ulje i šećer, a onda umešajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Smesu sipajte u dobro podmazan pleh ili na pek papir (veličine otprilike 42x32 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 150 minuta (proverite čačkalicom).

Priprema fila

Stavite vodu da provri pa kad provri dodajte šećer, smanjite temperaturu pa kad se šećer otopi postepeno dodajte griz i skuvajte ga uz stalno mešanje. Ostavite griz da se skroz ohladi, pa onda umutite margarin sa sokom od limuna i vanilin šećerom i uz stalno mućenje dodajte kašiku po kašiku ohlađenog griza da dobijete ujednačenu glatku kremu. Kremom nafilujte koru i odozgo pospite kokos brašno.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept