burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Koko-lino

Osnovne informacije

Vreme pripreme:

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Korice

275 g Lisnato testo

Korica

4 malo Belanca

5 kašika Secera

70 g C Kokosovo brašno

1 prstohvat Soli

2 kašika Brasno

1 prstohvat C Prašak za pecivo

Krem

4 malo Žumanjak

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

400 ml Mleko

100 g Secer

80 g Margarin

Koko-lino

Cokolada i kokos sa hrskavim koricama. Lagano, ukusno i trazi se jos.

Koraci pripreme

Lisnato testo

Koristila sam istanjeno lisnato testo. Preseci na pola. Jedan deo izbockati viljuskom i staviti u zagrejanu pecnicu oko 5 minuta na 180 stepeni

Priprema kore

Belanca ulupati sa secerom i sa soli. Kad se dobije cvrst sam, dodati kokos brasno i prasak za pecivo. Smesu preliti preko dopola ispecenog lisnatog testa. Vratiti u pecnicu u peci sve oko 25 minuta.

Priprema krema

Zumanjke pomesati sa pudingom i malo mleka. Ostalo mleko staviti da provre sa secerom. Kad provre mleko ukuvamo puding. Ostaviti da se hladi. U ohladjen krem dodati margarin.

Priprema gornje kore

Gornja kora lisnatog testa ide u pecnicu na 20 minuta. Prethodno mozemo da je podelimo na kocke da bi posle lakse mogli seci kolac.

Slaganje kolaca

Dole ide kokos piskota. Premazati kremom od cokolade. Odgore slagati kocke lisnatog testa. Kolac je spreman. Prijatno

Naši proizvodi

Koko-lino

Cokolada i kokos sa hrskavim koricama. Lagano, ukusno i trazi se jos.

Koraci pripreme

Lisnato testo

Koristila sam istanjeno lisnato testo. Preseci na pola. Jedan deo izbockati viljuskom i staviti u zagrejanu pecnicu oko 5 minuta na 180 stepeni

Priprema kore

Belanca ulupati sa secerom i sa soli. Kad se dobije cvrst sam, dodati kokos brasno i prasak za pecivo. Smesu preliti preko dopola ispecenog lisnatog testa. Vratiti u pecnicu u peci sve oko 25 minuta.

Priprema krema

Zumanjke pomesati sa pudingom i malo mleka. Ostalo mleko staviti da provre sa secerom. Kad provre mleko ukuvamo puding. Ostaviti da se hladi. U ohladjen krem dodati margarin.

Priprema gornje kore

Gornja kora lisnatog testa ide u pecnicu na 20 minuta. Prethodno mozemo da je podelimo na kocke da bi posle lakse mogli seci kolac.

Slaganje kolaca

Dole ide kokos piskota. Premazati kremom od cokolade. Odgore slagati kocke lisnatog testa. Kolac je spreman. Prijatno

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept