0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
275 g Lisnato testo
4 malo Belanca
5 kašika Secera
1 prstohvat Soli
2 kašika Brasno
1 prstohvat C Prašak za pecivo
4 malo Žumanjak
1 kesica C Puding sa ukusom čokolade
400 ml Mleko
100 g Secer
80 g Margarin
Cokolada i kokos sa hrskavim koricama. Lagano, ukusno i trazi se jos.
Koristila sam istanjeno lisnato testo. Preseci na pola. Jedan deo izbockati viljuskom i staviti u zagrejanu pecnicu oko 5 minuta na 180 stepeni
Belanca ulupati sa secerom i sa soli. Kad se dobije cvrst sam, dodati kokos brasno i prasak za pecivo. Smesu preliti preko dopola ispecenog lisnatog testa. Vratiti u pecnicu u peci sve oko 25 minuta.
Zumanjke pomesati sa pudingom i malo mleka. Ostalo mleko staviti da provre sa secerom. Kad provre mleko ukuvamo puding. Ostaviti da se hladi. U ohladjen krem dodati margarin.
Gornja kora lisnatog testa ide u pecnicu na 20 minuta. Prethodno mozemo da je podelimo na kocke da bi posle lakse mogli seci kolac.
Dole ide kokos piskota. Premazati kremom od cokolade. Odgore slagati kocke lisnatog testa. Kolac je spreman. Prijatno
Cokolada i kokos sa hrskavim koricama. Lagano, ukusno i trazi se jos.
Koristila sam istanjeno lisnato testo. Preseci na pola. Jedan deo izbockati viljuskom i staviti u zagrejanu pecnicu oko 5 minuta na 180 stepeni
Belanca ulupati sa secerom i sa soli. Kad se dobije cvrst sam, dodati kokos brasno i prasak za pecivo. Smesu preliti preko dopola ispecenog lisnatog testa. Vratiti u pecnicu u peci sve oko 25 minuta.
Zumanjke pomesati sa pudingom i malo mleka. Ostalo mleko staviti da provre sa secerom. Kad provre mleko ukuvamo puding. Ostaviti da se hladi. U ohladjen krem dodati margarin.
Gornja kora lisnatog testa ide u pecnicu na 20 minuta. Prethodno mozemo da je podelimo na kocke da bi posle lakse mogli seci kolac.
Dole ide kokos piskota. Premazati kremom od cokolade. Odgore slagati kocke lisnatog testa. Kolac je spreman. Prijatno
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.