burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Keks kocke sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

oko 300 g četvrtastog keksa

1,2 ml mleka

2 C pudinga od čokolade

2 C pudinga od vanile

8-10 kašika šećera

100 g čokolade

2 C šlaga

5 kašika ulja

Keks kocke sa pudingom

Koraci pripreme

Keks poređajte na dnu tepsije (tepsija veličine 35×25). Mleko podelite na dva dela od po 600 ml.

U jedan deo mleka skuvajte C puding od vanile sa 4-5 kašika šećera. Kada se puding zgusne, vreo prelijte preko prvog reda keksa.

Preko vrelog pudinga poslažite opet sloj keksa. Skuvajte drugi deo pudinga sa čokoladom i 4-5 kašika šećera (slatkoću odredite sami).

Skuvani puding sa čokoladom sipajte preko drugog sloja keksa dok je još vreo i poravnajte. Preko poređajte još jedan posledni red keksa.

Vruć puding sipajte preko keksa i keks slažite preko vrućeg pudinga, na taj način će keks omekšati i lagano će se seči prilikom služenja.

Otopite čokoladu sa uljem i vruću premažite preko keksa. Ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne.

Pred služenje umutite šlag penu sa malo mleka i dekorišite kolač.

Naši proizvodi

Keks kocke sa pudingom

Koraci pripreme

Keks poređajte na dnu tepsije (tepsija veličine 35×25). Mleko podelite na dva dela od po 600 ml.

U jedan deo mleka skuvajte C puding od vanile sa 4-5 kašika šećera. Kada se puding zgusne, vreo prelijte preko prvog reda keksa.

Preko vrelog pudinga poslažite opet sloj keksa. Skuvajte drugi deo pudinga sa čokoladom i 4-5 kašika šećera (slatkoću odredite sami).

Skuvani puding sa čokoladom sipajte preko drugog sloja keksa dok je još vreo i poravnajte. Preko poređajte još jedan posledni red keksa.

Vruć puding sipajte preko keksa i keks slažite preko vrućeg pudinga, na taj način će keks omekšati i lagano će se seči prilikom služenja.

Otopite čokoladu sa uljem i vruću premažite preko keksa. Ostavite nekoliko sati da se ohladi i stegne.

Pred služenje umutite šlag penu sa malo mleka i dekorišite kolač.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept