burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Karpati

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo:

2 dl vode

125 g margarina

1 čaša od 2 dl brašna

1 prstohvat soli

5 jaja

so

Fil:

3 kesice C pudinga od vanile

2 kašike brašna

1 l mleka

250 g šećera

250 g margarina sa ukusom vanile

2 kašike C šlaga

Fil II:

400 g jagoda (ili višnje, maline, šumsko voće)

Karpati

Koraci pripreme

U sud staviti 2 dl vode i 125 g margarina i prstohvat soli da proključa. Kada proključa skloniti sa ringle i dodati šolju od 2 dl brašna i dobro promešati.

U još mlaku smesu dodavati jedno po jedno jaje muteći smesu sve vreme. Dobijenu smesu podeliti na dva dela.

U plehove veličine 35x30 cm staviti papir za pečenje na koji nanesete smesu u tankom sloju. Peći na 200-210 stepeni 20-25 minuta. Ispeći i drugu koru.

U 2 dl hladnog mleka umututi puding i dodati brašno, sve dobro umutiti da ne bude grudvica. U preostalo mleko dodati šećer i staviti da proključa.

Dodati umućenu smesu i skuvati fil. U hladan fil dodati razmekšali margarin i šlag i sve dobro umutiti.

Zatim dobijenu smesu premazati preko prve kore. Preko toga staviti voće koje imate. Umutiti C šlag sa vodom. Premazati preko voća.

Preklopiti drugom korom. Pre služenja možete posuti sa C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Karpati

Koraci pripreme

U sud staviti 2 dl vode i 125 g margarina i prstohvat soli da proključa. Kada proključa skloniti sa ringle i dodati šolju od 2 dl brašna i dobro promešati.

U još mlaku smesu dodavati jedno po jedno jaje muteći smesu sve vreme. Dobijenu smesu podeliti na dva dela.

U plehove veličine 35x30 cm staviti papir za pečenje na koji nanesete smesu u tankom sloju. Peći na 200-210 stepeni 20-25 minuta. Ispeći i drugu koru.

U 2 dl hladnog mleka umututi puding i dodati brašno, sve dobro umutiti da ne bude grudvica. U preostalo mleko dodati šećer i staviti da proključa.

Dodati umućenu smesu i skuvati fil. U hladan fil dodati razmekšali margarin i šlag i sve dobro umutiti.

Zatim dobijenu smesu premazati preko prve kore. Preko toga staviti voće koje imate. Umutiti C šlag sa vodom. Premazati preko voća.

Preklopiti drugom korom. Pre služenja možete posuti sa C šećerom u prahu.

Autor

Karolina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept