burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Kakao kokos kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Kakao piskota

4 komad Jaja

4 kašika Secer

3 kašika Brasno

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

1 kašičica C Kakao prah

50 ml Ulje

1/2 kesica C Prašak za pecivo

Kokos krem

400+80 ml Mleko

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

1 kesica C Vanilin šećer

4 kašika Secer

5 kašika C Kokosovo brašno

40 g C Šlag krem sa ukusom vanile

Vocni sloj

4 kašika Dzem visnja ili mesani

Kakao kokos kolač

Meka kakao piskota premazana dzemom i filovana kokos kremom. Veoma ukusna kombinacija.

Koraci pripreme

Priprema piskote

Umutiti jaja sa secerom. Kad je lepa penasta dodaje se ulje.
Posebno pomesati brasno, prasak za pecivo, kakao i puding cokoladu.
Sjediniti dve smese. Dobija se sjajna tecna smesa. Izliti u veliki kalup oblozen pek papirom. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta.

Priprema kokos fila

400 ml mleka zagrejati sa secerom i ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi.
Posebno u 80 ml mleka izmutiti krem slag.
Kad se puding ohladi umesati umucen krem slag i kokos.

Slaganje kolaca

Preseci koru na dva dela. Premazati sa dve kasike dzema, potom naneti pola kolicine kokos kreme. Preklopiti sa piskotom i ponoviti postupak. Posuti kokosom. Malo ohladiti i seci na kriske.
Sledeci dan je jos ukusniji jer se ukusi sjedine. Prijatno.

Naši proizvodi

Kakao kokos kolač

Meka kakao piskota premazana dzemom i filovana kokos kremom. Veoma ukusna kombinacija.

Koraci pripreme

Priprema piskote

Umutiti jaja sa secerom. Kad je lepa penasta dodaje se ulje.
Posebno pomesati brasno, prasak za pecivo, kakao i puding cokoladu.
Sjediniti dve smese. Dobija se sjajna tecna smesa. Izliti u veliki kalup oblozen pek papirom. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta.

Priprema kokos fila

400 ml mleka zagrejati sa secerom i ukuvati puding. Ostaviti da se ohladi.
Posebno u 80 ml mleka izmutiti krem slag.
Kad se puding ohladi umesati umucen krem slag i kokos.

Slaganje kolaca

Preseci koru na dva dela. Premazati sa dve kasike dzema, potom naneti pola kolicine kokos kreme. Preklopiti sa piskotom i ponoviti postupak. Posuti kokosom. Malo ohladiti i seci na kriske.
Sledeci dan je jos ukusniji jer se ukusi sjedine. Prijatno.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept