0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 čaše jogurta
2 čaše šećera
1/2 čaše ulja
3 kašike C kakao
2 kašičice C sode bikarbone
3 čaše brašna
15 kašika mleka
10 kašika šećera
1/2 margarina
100 g čokolade za kuvanje
Mutimo jogurt sa šećerom, dodamo ulje. Mutimo dok se šećer ne otopi.
U to dodajem C sodu bikarbonu, brašno dodajem postepeno i na kraju C kakao.
To se sve ulije u četvrtast pleh ili tepsiju, nauljanu i brašnom posutu. Pečemo 35 minuta na 180 stepeni.
U šerpu na šporetu stavimo 15 kašika mleka i 10 kašika šećera da provri i dodamo pola margarina i sve to vrije još nekih 5 min. Prelijemo preko pečenog kolača.
Za glazuru otopimo čokoladu sa 3 kašike ulja i prelijemo preko kolača.
Mutimo jogurt sa šećerom, dodamo ulje. Mutimo dok se šećer ne otopi.
U to dodajem C sodu bikarbonu, brašno dodajem postepeno i na kraju C kakao.
To se sve ulije u četvrtast pleh ili tepsiju, nauljanu i brašnom posutu. Pečemo 35 minuta na 180 stepeni.
U šerpu na šporetu stavimo 15 kašika mleka i 10 kašika šećera da provri i dodamo pola margarina i sve to vrije još nekih 5 min. Prelijemo preko pečenog kolača.
Za glazuru otopimo čokoladu sa 3 kašike ulja i prelijemo preko kolača.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.