burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 20-30 kocki

Hladne limun kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 20-30 kocki

Sastojci

Kora:

7 belanaca

7 kašika šećera

7 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Fil:

1 l mleka

7 žumanaca

14 kašike šećera

9 kašika brašna

2 C vanilin šećera

sok od 2 limuna

250 g margarina za kolače

1 kisela pavlaka

2 C šlaga

Hladne limun kocke

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belance i šećer u čvrst šne-mikserom, isključiti i dodati brašno sa C praškom za pecivo, lagano mešajući špatulom da bi ostalo vazdušasto.

U pleh obložen papirom za pečenje, usuti smesu, i staviti da se peče u već zagrejanu rernu - 20 min na 200 (svako svoju pećnicu zna, pa će možda trebati 5min duže ili kraće vreme).

Pečena kora ima tek pomalo žućkastu boju. Pečenu koru odvojiti od papira za pečenja, ostaviti da se ohladi, pa je preliti sa 1,5 dl vrućeg mleka.

Fil:
Umutiti žumance sa šećerom, dodati brašno, C vaniinl šećer, od 1 l mleka odvojiti 3 dl, pa usuti u smesu sa žumancima, ostatak staviti da provri, pa u njega zakuvati prethodno umućenu smesu.

Kad se skuva (da se odvaja od zida posude), ostaviti da se ohladi. Za to vreme, utući margarin, kiselu pavlaku, pa dodati sok od 2 limuna.

Sastaviti sa ohlađenim filom, utući mikserom, da se dobije homogena smesa, prasporediti ravnomerno po kori.

Zatim utući 2 C šlaga, i premazati preko kolača, staviti u frižider, najmanje 3-4 sata pre služenja

Naši proizvodi

Hladne limun kocke

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belance i šećer u čvrst šne-mikserom, isključiti i dodati brašno sa C praškom za pecivo, lagano mešajući špatulom da bi ostalo vazdušasto.

U pleh obložen papirom za pečenje, usuti smesu, i staviti da se peče u već zagrejanu rernu - 20 min na 200 (svako svoju pećnicu zna, pa će možda trebati 5min duže ili kraće vreme).

Pečena kora ima tek pomalo žućkastu boju. Pečenu koru odvojiti od papira za pečenja, ostaviti da se ohladi, pa je preliti sa 1,5 dl vrućeg mleka.

Fil:
Umutiti žumance sa šećerom, dodati brašno, C vaniinl šećer, od 1 l mleka odvojiti 3 dl, pa usuti u smesu sa žumancima, ostatak staviti da provri, pa u njega zakuvati prethodno umućenu smesu.

Kad se skuva (da se odvaja od zida posude), ostaviti da se ohladi. Za to vreme, utući margarin, kiselu pavlaku, pa dodati sok od 2 limuna.

Sastaviti sa ohlađenim filom, utući mikserom, da se dobije homogena smesa, prasporediti ravnomerno po kori.

Zatim utući 2 C šlaga, i premazati preko kolača, staviti u frižider, najmanje 3-4 sata pre služenja

Autor

Jovanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept