0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
30
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
30
200 g pti ber keksa
100 ml mleka
1000 ml mleka
180 g šećera
50 g bele čokolade
125 g maslaca
150 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
250 ml mleka
Lagana poslastica, bez pečenja, kremasto
Pomešajte griz sa šećerom i sa oko 2 dl hladnog mleka oduzetog od jednog litra. Ostatak mleka stavite da provri, pa kada provri zakuvajte pripremljeni griz. U još vruć griz dodajte belu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Sklonite sa ringle i umešajte vanilin šećer. Prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Penasto mikserom umutite omekšali maslac pa u njega, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku ohlađenog griza da dobijete glatku kremu.
U pleh dimenzija 20x30 cm (ili slične veličine) poređajte pti ber keks namočen u mlako mleko. Preko sipajte fil od griza. Umutite šlag krem sa mleko po uputstvu na kesici i nafilujte preko fila od griza. Ostavite u frižider na par sati da se lepo ohladi i stegne.
Lagana poslastica, bez pečenja, kremasto
Pomešajte griz sa šećerom i sa oko 2 dl hladnog mleka oduzetog od jednog litra. Ostatak mleka stavite da provri, pa kada provri zakuvajte pripremljeni griz. U još vruć griz dodajte belu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Sklonite sa ringle i umešajte vanilin šećer. Prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Penasto mikserom umutite omekšali maslac pa u njega, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku ohlađenog griza da dobijete glatku kremu.
U pleh dimenzija 20x30 cm (ili slične veličine) poređajte pti ber keks namočen u mlako mleko. Preko sipajte fil od griza. Umutite šlag krem sa mleko po uputstvu na kesici i nafilujte preko fila od griza. Ostavite u frižider na par sati da se lepo ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.