burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija30

Griz kocke sa belom čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
30

Sastojci

Podloga

200 g pti ber keksa

100 ml mleka

Fil

200 g C Pšenični griz

1000 ml mleka

180 g šećera

50 g bele čokolade

2 kesica C Vanilin šećer

125 g maslaca

Dekoracija

150 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

250 ml mleka

Griz kocke sa belom čokoladom

Lagana poslastica, bez pečenja, kremasto

Koraci pripreme

Priprema fila

Pomešajte griz sa šećerom i sa oko 2 dl hladnog mleka oduzetog od jednog litra. Ostatak mleka stavite da provri, pa kada provri zakuvajte pripremljeni griz. U još vruć griz dodajte belu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Sklonite sa ringle i umešajte vanilin šećer. Prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Penasto mikserom umutite omekšali maslac pa u njega, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku ohlađenog griza da dobijete glatku kremu.

Filovanje

U pleh dimenzija 20x30 cm (ili slične veličine) poređajte pti ber keks namočen u mlako mleko. Preko sipajte fil od griza. Umutite šlag krem sa mleko po uputstvu na kesici i nafilujte preko fila od griza. Ostavite u frižider na par sati da se lepo ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Griz kocke sa belom čokoladom

Lagana poslastica, bez pečenja, kremasto

Koraci pripreme

Priprema fila

Pomešajte griz sa šećerom i sa oko 2 dl hladnog mleka oduzetog od jednog litra. Ostatak mleka stavite da provri, pa kada provri zakuvajte pripremljeni griz. U još vruć griz dodajte belu čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi. Sklonite sa ringle i umešajte vanilin šećer. Prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Penasto mikserom umutite omekšali maslac pa u njega, uz stalno mućenje, dodajte kašiku po kašiku ohlađenog griza da dobijete glatku kremu.

Filovanje

U pleh dimenzija 20x30 cm (ili slične veličine) poređajte pti ber keks namočen u mlako mleko. Preko sipajte fil od griza. Umutite šlag krem sa mleko po uputstvu na kesici i nafilujte preko fila od griza. Ostavite u frižider na par sati da se lepo ohladi i stegne.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept