burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Fantastične kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za kore (x2):

4 belanceta

1 prstohvat soli

100 g šećera

50 g brašna

30 g gustina

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika ruma

80 ml ulja

1 kašičica sirćeta

Tamna kora:

4 belanceta

1 prstohvat soli

100 g šećera

20 g gustina

30 g kakaoa

2 kašike ruma

1 kašičica sirćeta

1 kašičica praška za pecivo

80 ml ulja

50 g brašna

Lešnik krema:

1 l mleka

100 g bele čokolade

200 g lešnik čokoladnih bombona

2 kesice vanilin šećera

100 g brašna

100 g gustina

150 g margarina

300 ml slatke pavlake

1 kesica želatina

100 g čokolade

Čokoladna glazura za bele kore:

2 čaše čokoladne glazure

po 1 kašičica omekšalog margarina

Dodatno:

1 čaša čokoladne glazure

100 ml slatke pavlake

50 g čokolade

malo srebrnih perli

Fantastične kocke

Koraci pripreme

Najpre krenuti sa spremanjem kreme da bi se ohladila.

Od litre mleka odvojiti 200 ml, a otatak zakuvati sa belom čokoladom, vanilinom i bombonama. Mešati da se sastojci otope.

U ostatku mleka razmutiti brašno i gustin. Sipati je u porvrelo mleko i skuvati gustu kremu. Ohladiti. Izmiksati, pa dodati izrađen margarin.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa ga dodati kremu. Želatin spremiti po uputstvu, sipati u kremu i izmiksati.

Kremu podeliti u tri činijice i u jednu dodati otopljenu čokoladu, pa fino izmiksati.

Dok se krema hladi, spremiti korice. Belanca sa prstohvatom soli i kašičicom sirćeta umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer da postane čvršći.

Brašno, gustin i prašak za pecivo prosejati, pa špatulom umešati u belanca. U laganom mlazu uliti ulje i rum i sipati smesu u pleh od rerne obložen pek papirom.

Peći na 150 stepeni 20-25 minuta, da korice ostanu svetle. Ovo ponoviti sa još jednom koricom.

Ponoviti postupak i za treću, tamnu koricu, samo obratiti pažnju na odnos praškastih sastojaka.

Spremiti čokoladnu glazuru po uputstvu i dodati kašičicu omekšalog margarina.

Mešati da krema postane glatka i premazati obe bele korice. Ostaviti ih na stranu da se glazura stegne.

Sad krenuti sa slaganjem kolača.U pleh staviti jednu belu koru i premazati belim filom. Poravnati. Preko staviti tamnu koru i malo pritisnuti.

Na tamnu koricu sipati čokoladni fil i poravnati. Preko staviti drugu belu koru i blago pritisnuti. Nju premazati ostatkom bele kreme.

Ostaviti kolač da se stegne, a onda ga preliti čokoladnom glazurom.

Umutiti slatku pavlaku sa otopljenom čokoladom i dodatno ukrasiti. Staviti po koju srebrnu perlicu.

Naši proizvodi

Fantastične kocke

Koraci pripreme

Najpre krenuti sa spremanjem kreme da bi se ohladila.

Od litre mleka odvojiti 200 ml, a otatak zakuvati sa belom čokoladom, vanilinom i bombonama. Mešati da se sastojci otope.

U ostatku mleka razmutiti brašno i gustin. Sipati je u porvrelo mleko i skuvati gustu kremu. Ohladiti. Izmiksati, pa dodati izrađen margarin.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa ga dodati kremu. Želatin spremiti po uputstvu, sipati u kremu i izmiksati.

Kremu podeliti u tri činijice i u jednu dodati otopljenu čokoladu, pa fino izmiksati.

Dok se krema hladi, spremiti korice. Belanca sa prstohvatom soli i kašičicom sirćeta umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer da postane čvršći.

Brašno, gustin i prašak za pecivo prosejati, pa špatulom umešati u belanca. U laganom mlazu uliti ulje i rum i sipati smesu u pleh od rerne obložen pek papirom.

Peći na 150 stepeni 20-25 minuta, da korice ostanu svetle. Ovo ponoviti sa još jednom koricom.

Ponoviti postupak i za treću, tamnu koricu, samo obratiti pažnju na odnos praškastih sastojaka.

Spremiti čokoladnu glazuru po uputstvu i dodati kašičicu omekšalog margarina.

Mešati da krema postane glatka i premazati obe bele korice. Ostaviti ih na stranu da se glazura stegne.

Sad krenuti sa slaganjem kolača.U pleh staviti jednu belu koru i premazati belim filom. Poravnati. Preko staviti tamnu koru i malo pritisnuti.

Na tamnu koricu sipati čokoladni fil i poravnati. Preko staviti drugu belu koru i blago pritisnuti. Nju premazati ostatkom bele kreme.

Ostaviti kolač da se stegne, a onda ga preliti čokoladnom glazurom.

Umutiti slatku pavlaku sa otopljenom čokoladom i dodatno ukrasiti. Staviti po koju srebrnu perlicu.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept