burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Eurokrem kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

3 jaja

3 kašike šećera

3 kašike mleka

1 kašika ulja

3 kašike čokolade u prahu

1 kašika C praška za pecivo

3 kašike brašna

3 kašike mlevenih lešnika

150 ml čokoladnog mleka za natapanje kore

Fil:

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

1 C vanilin šećer

300 ml slatke pavlake

5 kašika belog eurokrema

5 kašika tamnog eurokrema

100 g šećera

C šlag za dekoraciju

Eurokrem kocke

Koraci pripreme

Priprema kore:
Jaja se penasto umute, doda se šećer, mleko, ulje, čokolada u prahu i polako dodati brašno koje je pomešano sa C praškom za pecivo i mlevene lešnike.

Lagano izmešati i staviti u prethodno podmazan pleh da se peče na nekih 180 stepeni oko 20 minuta.

Topla kora se odmah prelije sa okoladnim mlekom i sačekamo da kora lepo upije. Za to vreme staviti mleko da vri i ubaciti šećer i C vanilin šećer.

Uzeti malo od 1 l mleka i izmešati 3 C pudinga i kada mleko provre sipati puding i kuvati ga par minuta dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, posle podeliti na dva dela.

U jedan dodati beli eurokrem, a u drugi tamni, izmešati kreme mikserom i dodati pola izmešane slatke pavleke.

Pola u jednu kremu, pola u drugu i sjediniti mikserom.

Preko kore stavljamo prvo svetlu kremu, pa tamnu kremu i preko C šlag.

Po želji posuti sa raznim mrvicama, čokoladom...

Naši proizvodi

Eurokrem kocke

Koraci pripreme

Priprema kore:
Jaja se penasto umute, doda se šećer, mleko, ulje, čokolada u prahu i polako dodati brašno koje je pomešano sa C praškom za pecivo i mlevene lešnike.

Lagano izmešati i staviti u prethodno podmazan pleh da se peče na nekih 180 stepeni oko 20 minuta.

Topla kora se odmah prelije sa okoladnim mlekom i sačekamo da kora lepo upije. Za to vreme staviti mleko da vri i ubaciti šećer i C vanilin šećer.

Uzeti malo od 1 l mleka i izmešati 3 C pudinga i kada mleko provre sipati puding i kuvati ga par minuta dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, posle podeliti na dva dela.

U jedan dodati beli eurokrem, a u drugi tamni, izmešati kreme mikserom i dodati pola izmešane slatke pavleke.

Pola u jednu kremu, pola u drugu i sjediniti mikserom.

Preko kore stavljamo prvo svetlu kremu, pa tamnu kremu i preko C šlag.

Po želji posuti sa raznim mrvicama, čokoladom...

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept