burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Euro-puding

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

6 jaja

2 šoljice šećera

2 kesice C vanilinog šećera

1 šoljica ulja

1 prašak za pecivo

8 kašika brašna

200 g euro bloka

Za fil:

6 žumanaca

4 kašike šećera

2 kesice C pudinga od čokolade

1 l mleka

100 g crne čokolade

1/2 margarina

Euro-puding

Koraci pripreme

Kora:
U dubljoj činiji mikserom umutiti čvrst sneg od belanaca, u to polako dodavati pomešan šećer sa vanilinim šećerom.

Kada šećer prestane da ,,krcka" dodati ulje. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i euro blok.

Fil:
Na pari kuvati umućena belanca sa šećerom, pudingom i mlekom dok se ne zgusne.

Kada masa postane gusta, u nju dodati margarin i čokoladu i mešati dok se ne istopi.

Topao (ne vreo) fil sipati na prohlađenu koru.

Odozgo narendati 100 g euro bloka dok je fil još topao.

Naši proizvodi

Euro-puding

Koraci pripreme

Kora:
U dubljoj činiji mikserom umutiti čvrst sneg od belanaca, u to polako dodavati pomešan šećer sa vanilinim šećerom.

Kada šećer prestane da ,,krcka" dodati ulje. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i euro blok.

Fil:
Na pari kuvati umućena belanca sa šećerom, pudingom i mlekom dok se ne zgusne.

Kada masa postane gusta, u nju dodati margarin i čokoladu i mešati dok se ne istopi.

Topao (ne vreo) fil sipati na prohlađenu koru.

Odozgo narendati 100 g euro bloka dok je fil još topao.

Autor

Neda

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept