0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 jaja
2 šoljice šećera
2 kesice C vanilinog šećera
1 šoljica ulja
1 prašak za pecivo
8 kašika brašna
200 g euro bloka
6 žumanaca
4 kašike šećera
2 kesice C pudinga od čokolade
1 l mleka
100 g crne čokolade
1/2 margarina
Kora:
U dubljoj činiji mikserom umutiti čvrst sneg od belanaca, u to polako dodavati pomešan šećer sa vanilinim šećerom.
Kada šećer prestane da ,,krcka" dodati ulje. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i euro blok.
Fil:
Na pari kuvati umućena belanca sa šećerom, pudingom i mlekom dok se ne zgusne.
Kada masa postane gusta, u nju dodati margarin i čokoladu i mešati dok se ne istopi.
Topao (ne vreo) fil sipati na prohlađenu koru.
Odozgo narendati 100 g euro bloka dok je fil još topao.
Kora:
U dubljoj činiji mikserom umutiti čvrst sneg od belanaca, u to polako dodavati pomešan šećer sa vanilinim šećerom.
Kada šećer prestane da ,,krcka" dodati ulje. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i euro blok.
Fil:
Na pari kuvati umućena belanca sa šećerom, pudingom i mlekom dok se ne zgusne.
Kada masa postane gusta, u nju dodati margarin i čokoladu i mešati dok se ne istopi.
Topao (ne vreo) fil sipati na prohlađenu koru.
Odozgo narendati 100 g euro bloka dok je fil još topao.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.