burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Elegantne stangle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Kokos kora

5 malo Belanaca

200 g Secera

100 g C Kokosovo brašno

Cokoladni sloj

100 g Cokolade za kuvanje

50 g Margarina

Vanila krem

5 malo Zumanjaka

2 kašika Secera

1 kesica C Vanilin šećer

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

300 ml Mleko

100 ml Slatka pavlaka

Elegantne stangle

Ako zelite ukusan kolac a koji jos i dobro izgleda onda je to taj. Kokos, cokolada i vanila se odlicno dopunjuju. Pravi elegantni kolac. Prijatno.

Koraci pripreme

Kora

Belanjke umutiti sa secerom. Dodati kokos i pazljivo promesati. Izliti u kalup oblozen pek papirom. Peci oko 30 minuta na 180 stepeni.

Cokoladni sloj

Cokoladu otopiti sa margarinom.

Vanila krem

Zumanke i puding pomesati sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da se kuva sa secerom i vanil secerom. Kad provre ukuvati puding. Ohladiti. U medjuvremenu umutiti slatku pavlaku. Kad se zuti krem ohladi umesati u slatku pavlaku.

Redjanje kolaca

Koru ohladiti i preliti cokoladnom smesom. Kad se cokolada ohladi, namazati vanil krem. Malo sacekati da kolac omeksa. Seci na stangle. Prijatno.

Naši proizvodi

Elegantne stangle

Ako zelite ukusan kolac a koji jos i dobro izgleda onda je to taj. Kokos, cokolada i vanila se odlicno dopunjuju. Pravi elegantni kolac. Prijatno.

Koraci pripreme

Kora

Belanjke umutiti sa secerom. Dodati kokos i pazljivo promesati. Izliti u kalup oblozen pek papirom. Peci oko 30 minuta na 180 stepeni.

Cokoladni sloj

Cokoladu otopiti sa margarinom.

Vanila krem

Zumanke i puding pomesati sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da se kuva sa secerom i vanil secerom. Kad provre ukuvati puding. Ohladiti. U medjuvremenu umutiti slatku pavlaku. Kad se zuti krem ohladi umesati u slatku pavlaku.

Redjanje kolaca

Koru ohladiti i preliti cokoladnom smesom. Kad se cokolada ohladi, namazati vanil krem. Malo sacekati da kolac omeksa. Seci na stangle. Prijatno.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept