burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40 kolača

Ekleri

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40 kolača

Sastojci

Za testo:

1 čaša (200 ml) ulja

2 čaše vode

2 čaše oštrog brašna

1 C prašak za pecivo

8-10 jaja

Fil:

1 l mleka

300-350 g šećera

3 C pudinga od vanile

1 C prašak za pecivo

1/2 margarina

100 g C šlaga sa ukusom pavlake

Ekleri

Koraci pripreme

U šerpu sipati ulje i vodu i staviti da provri. Kad provri skloniti sa ringle i postepeno, uz neprestano mešanje varjačom, dodavati brašno izmešano sa C praškom za pecivo. Vratiti minut-dva na ringlu, takođe neprestano mešati varjačom, da se testo ujednači. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se hladi.

Za to vreme skuvati fil: od 1 l mleka odvojiti 100-150 ml. U preostalo mleko staviti 300-350 g šećera i 1 C vanilin šećer i staviti na umerenu vatru (ringla na 2) da provri.

U preostalih 100-150 ml hladnog mleka rastopiti 3 C pudinga od vanile i sipati u provrelo mleko, neprestano mešajući žicom da se ne bi zgrudvalo. Kad se skuva puding skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i neprestano mesiti rukom, da se dobro umese jaja u testo.

Stavljati kašičicom u špric za tulumbe i praviti eklere.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, i jos 5-10 na 150 stepeni, da narastu i porumene.

Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi.

Umutiti mikserom 1/2 omekšalog margarina uz neprestano dodavanje ohlađenog pudinga.

Umutiti 100 g C šlaga sa ukusom pavlake sa 100 ml hladne vode.

Ekler preseći vodoravno na dva dela tako da donji deo bude malo dublji.

Napuniti ga filom, preko fila staviti 1 kašičicu šlaga, pa poklopiti drugom - gornjom polovinom eklera.

Naši proizvodi

Ekleri

Koraci pripreme

U šerpu sipati ulje i vodu i staviti da provri. Kad provri skloniti sa ringle i postepeno, uz neprestano mešanje varjačom, dodavati brašno izmešano sa C praškom za pecivo. Vratiti minut-dva na ringlu, takođe neprestano mešati varjačom, da se testo ujednači. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se hladi.

Za to vreme skuvati fil: od 1 l mleka odvojiti 100-150 ml. U preostalo mleko staviti 300-350 g šećera i 1 C vanilin šećer i staviti na umerenu vatru (ringla na 2) da provri.

U preostalih 100-150 ml hladnog mleka rastopiti 3 C pudinga od vanile i sipati u provrelo mleko, neprestano mešajući žicom da se ne bi zgrudvalo. Kad se skuva puding skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i neprestano mesiti rukom, da se dobro umese jaja u testo.

Stavljati kašičicom u špric za tulumbe i praviti eklere.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, i jos 5-10 na 150 stepeni, da narastu i porumene.

Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi.

Umutiti mikserom 1/2 omekšalog margarina uz neprestano dodavanje ohlađenog pudinga.

Umutiti 100 g C šlaga sa ukusom pavlake sa 100 ml hladne vode.

Ekler preseći vodoravno na dva dela tako da donji deo bude malo dublji.

Napuniti ga filom, preko fila staviti 1 kašičicu šlaga, pa poklopiti drugom - gornjom polovinom eklera.

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept