burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija7

Džem rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
7

Sastojci

4 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

C vanilin šećer

džem od kajsija (ili po želji)

Džem rolat

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca. Belanca mutiti mikserom i postepeno dodavati šećer, C vanilin šećer, a onda i brašno, kašiku po kašiku.

Kada se umute belanca u čvrst sneg (proveriti tako što činiju u kojoj su umućena belanca okrenuti naopačke i ako ništa ne pada ili curi, umućeno je i spremno za dalju obradu) dodati žumanca. Mutiti da se dobro sjedini.

U pleh staviti pek papir i sipati smesu, peći.

Kada se kora ispeče, čistu krpu nakvasiti mlakom vodom i koru prebaciti preko krpe i polako urolati.

Ostaviti da odstoji 2 h i onda filovati koru džemom ili kremom po želji.

Naši proizvodi

Džem rolat

Koraci pripreme

Odvojiti belanca od žumanca. Belanca mutiti mikserom i postepeno dodavati šećer, C vanilin šećer, a onda i brašno, kašiku po kašiku.

Kada se umute belanca u čvrst sneg (proveriti tako što činiju u kojoj su umućena belanca okrenuti naopačke i ako ništa ne pada ili curi, umućeno je i spremno za dalju obradu) dodati žumanca. Mutiti da se dobro sjedini.

U pleh staviti pek papir i sipati smesu, peći.

Kada se kora ispeče, čistu krpu nakvasiti mlakom vodom i koru prebaciti preko krpe i polako urolati.

Ostaviti da odstoji 2 h i onda filovati koru džemom ili kremom po želji.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept