0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
7
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
4 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
C vanilin šećer
džem od kajsija (ili po želji)
Odvojiti belanca od žumanca. Belanca mutiti mikserom i postepeno dodavati šećer, C vanilin šećer, a onda i brašno, kašiku po kašiku.
Kada se umute belanca u čvrst sneg (proveriti tako što činiju u kojoj su umućena belanca okrenuti naopačke i ako ništa ne pada ili curi, umućeno je i spremno za dalju obradu) dodati žumanca. Mutiti da se dobro sjedini.
U pleh staviti pek papir i sipati smesu, peći.
Kada se kora ispeče, čistu krpu nakvasiti mlakom vodom i koru prebaciti preko krpe i polako urolati.
Ostaviti da odstoji 2 h i onda filovati koru džemom ili kremom po želji.
Odvojiti belanca od žumanca. Belanca mutiti mikserom i postepeno dodavati šećer, C vanilin šećer, a onda i brašno, kašiku po kašiku.
Kada se umute belanca u čvrst sneg (proveriti tako što činiju u kojoj su umućena belanca okrenuti naopačke i ako ništa ne pada ili curi, umućeno je i spremno za dalju obradu) dodati žumanca. Mutiti da se dobro sjedini.
U pleh staviti pek papir i sipati smesu, peći.
Kada se kora ispeče, čistu krpu nakvasiti mlakom vodom i koru prebaciti preko krpe i polako urolati.
Ostaviti da odstoji 2 h i onda filovati koru džemom ili kremom po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.