0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
6 jaja
30 kašika šećera
4-5 kašika šećera za fil
30 kašika brašna
2 C praška za pecivo
200 ml mleka + 600 ml (za fil)
200 ml ulja
2 kašike C kakaoa
100 g višanja
2 C pudinga od vanile
1 margarin
200 g čokolade za kuvanje
1 kora:
3 jaja, 15 kašika šećera, 15 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 100 ml mleka, 100ml ulja.
Umutiti jaja i dodati ostale sastojke, ispeći koru.
2 kora:
3 jaja, 15 kašika šećera, 15 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 100 ml mleka, 100 ml ulja, 2 kašike C kakaoa, višnje. Ispeći koru.
Fil:
600 ml mleka, 4-5 kašika šećera, 2 C pudinga od vanile skuvati. Kad se prohladi dodati umućen margarin.
Filovati prva kora fil, druga kora fil.
Odozgo ide glazura od čokolade.
1 kora:
3 jaja, 15 kašika šećera, 15 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 100 ml mleka, 100ml ulja.
Umutiti jaja i dodati ostale sastojke, ispeći koru.
2 kora:
3 jaja, 15 kašika šećera, 15 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 100 ml mleka, 100 ml ulja, 2 kašike C kakaoa, višnje. Ispeći koru.
Fil:
600 ml mleka, 4-5 kašika šećera, 2 C pudinga od vanile skuvati. Kad se prohladi dodati umućen margarin.
Filovati prva kora fil, druga kora fil.
Odozgo ide glazura od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.