burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Domaće kinder milk šnite

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Kore

4 komad jaja

100 ml ulja

2 kašika šećera

2 kašika meda

2 kašika brašna

2 kašika C Pšenični griz

2 kašika C Kakao prah

1 kašičica C Prašak za pecivo

1 prstohvat soli

Krem

300 ml slatke pavlake

380 ml kondenzovanog mleka

2 kesica C Želatin

Dekoracija

100 g čokolade

4 kašika mleka

Domaće kinder milk šnite

Kremasti kolač ukusa kao kinder milk šnite.

Koraci pripreme

Priprema kora

Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa prstohvatom soli. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati med, ulje u mlazu, a onda umešati i brašno, griz, kakao i prašak za pecivo. U smesu od žumanaca lagano umešati i umućeni šam. Smesu podeliti na dva jednaka dela i rasporediti na podmašćenom pek papiru u plehu dimenzija 32x21 cm. Ispeći dve tanke kore na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Umutiti slatku pavlaku u šlag pa uz mućenje dodati i kondenzovano mleko. Želatin rastvoriti u 4 kašike hladne vode, pa zagrejati ili na ringli da se otopi i proključa ili par minuta u mikrotalasnoj rerni, pa dodati u tankom mlazu u šlag sa kondenzovanim mlekom sve vreme muteći smesu.

Filovanje

Jednu koru premazati kremom, odozgo staviti drugu koru i ostaviti u frižider na par sati da se stegne. Ohlađen kolač iseći na komade željene veličine pa onda preliti čokoladnim prelivom: Otopiti čokoladu sa mlekom na umerenoj vatri, pa milk šnite ili preliti kao glazurom ili samo dekorisati.

Naši proizvodi

Domaće kinder milk šnite

Kremasti kolač ukusa kao kinder milk šnite.

Koraci pripreme

Priprema kora

Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa prstohvatom soli. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati med, ulje u mlazu, a onda umešati i brašno, griz, kakao i prašak za pecivo. U smesu od žumanaca lagano umešati i umućeni šam. Smesu podeliti na dva jednaka dela i rasporediti na podmašćenom pek papiru u plehu dimenzija 32x21 cm. Ispeći dve tanke kore na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Umutiti slatku pavlaku u šlag pa uz mućenje dodati i kondenzovano mleko. Želatin rastvoriti u 4 kašike hladne vode, pa zagrejati ili na ringli da se otopi i proključa ili par minuta u mikrotalasnoj rerni, pa dodati u tankom mlazu u šlag sa kondenzovanim mlekom sve vreme muteći smesu.

Filovanje

Jednu koru premazati kremom, odozgo staviti drugu koru i ostaviti u frižider na par sati da se stegne. Ohlađen kolač iseći na komade željene veličine pa onda preliti čokoladnim prelivom: Otopiti čokoladu sa mlekom na umerenoj vatri, pa milk šnite ili preliti kao glazurom ili samo dekorisati.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Uskršnje poslastice"

Pošalji recept