0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
24
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
24
4 komad jaja
100 ml ulja
2 kašika šećera
2 kašika meda
2 kašika brašna
1 prstohvat soli
300 ml slatke pavlake
380 ml kondenzovanog mleka
100 g čokolade
4 kašika mleka
Kremasti kolač ukusa kao kinder milk šnite.
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa prstohvatom soli. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati med, ulje u mlazu, a onda umešati i brašno, griz, kakao i prašak za pecivo. U smesu od žumanaca lagano umešati i umućeni šam. Smesu podeliti na dva jednaka dela i rasporediti na podmašćenom pek papiru u plehu dimenzija 32x21 cm. Ispeći dve tanke kore na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.
Umutiti slatku pavlaku u šlag pa uz mućenje dodati i kondenzovano mleko. Želatin rastvoriti u 4 kašike hladne vode, pa zagrejati ili na ringli da se otopi i proključa ili par minuta u mikrotalasnoj rerni, pa dodati u tankom mlazu u šlag sa kondenzovanim mlekom sve vreme muteći smesu.
Jednu koru premazati kremom, odozgo staviti drugu koru i ostaviti u frižider na par sati da se stegne. Ohlađen kolač iseći na komade željene veličine pa onda preliti čokoladnim prelivom: Otopiti čokoladu sa mlekom na umerenoj vatri, pa milk šnite ili preliti kao glazurom ili samo dekorisati.
Kremasti kolač ukusa kao kinder milk šnite.
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa prstohvatom soli. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati med, ulje u mlazu, a onda umešati i brašno, griz, kakao i prašak za pecivo. U smesu od žumanaca lagano umešati i umućeni šam. Smesu podeliti na dva jednaka dela i rasporediti na podmašćenom pek papiru u plehu dimenzija 32x21 cm. Ispeći dve tanke kore na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.
Umutiti slatku pavlaku u šlag pa uz mućenje dodati i kondenzovano mleko. Želatin rastvoriti u 4 kašike hladne vode, pa zagrejati ili na ringli da se otopi i proključa ili par minuta u mikrotalasnoj rerni, pa dodati u tankom mlazu u šlag sa kondenzovanim mlekom sve vreme muteći smesu.
Jednu koru premazati kremom, odozgo staviti drugu koru i ostaviti u frižider na par sati da se stegne. Ohlađen kolač iseći na komade željene veličine pa onda preliti čokoladnim prelivom: Otopiti čokoladu sa mlekom na umerenoj vatri, pa milk šnite ili preliti kao glazurom ili samo dekorisati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.