0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
za 4 osobe
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 4 osobe
2 C pudinga od vanile
700 ml mleka
100 g šećera
200 g krem sira
150 g brašna
100 g šećera
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakaoa
2 C vanilin šećera
150 ml vode
100 ml ulja
sok od jednog limuna ili limete
250 ml slatke pavlake
150 g crne čokolade
100 g bele čokolade
Umutiti 200 ml mleka i 2 C pudinga od vanile i 1 C vanilin šećer, na sporet staviti 500 ml mleka i 100 g šećera da provri.
Skuvati C puding, dodati 200 g krem sira, promešati i ostaviti sa strane da se ohladi.
Promešati suve sastojke prvo u jednoj posudi brašno, šećer, C kakao i C prašak za pecivo, pa onda u drugoj vodu, ulje i sok od limuna/limete. Pa sve zajedno sjediniti.
Pouljiti i pobrašnjaviti pleh veličine 26 cm i stavljati kašiku po kašiku fila, prvo crni, pa beli fil i tako naizmenično dok se ne potroše sastojci.
Rernu uključiti na 175 stepeni i peći 45 min. Kada se ohladi premazati uljem sa strane kolač.
Staviti na ringlu 250 ml slatke pavlake da provri, skloniti sa vatre, pa dodati 150 g čokolade za kuvanje, otopiti i preliti preko kolača. Staviti da se stegne.
Kada se stegne i ohladi, rastopiti belu čokoladu i preliti preko crne.
Umutiti 200 ml mleka i 2 C pudinga od vanile i 1 C vanilin šećer, na sporet staviti 500 ml mleka i 100 g šećera da provri.
Skuvati C puding, dodati 200 g krem sira, promešati i ostaviti sa strane da se ohladi.
Promešati suve sastojke prvo u jednoj posudi brašno, šećer, C kakao i C prašak za pecivo, pa onda u drugoj vodu, ulje i sok od limuna/limete. Pa sve zajedno sjediniti.
Pouljiti i pobrašnjaviti pleh veličine 26 cm i stavljati kašiku po kašiku fila, prvo crni, pa beli fil i tako naizmenično dok se ne potroše sastojci.
Rernu uključiti na 175 stepeni i peći 45 min. Kada se ohladi premazati uljem sa strane kolač.
Staviti na ringlu 250 ml slatke pavlake da provri, skloniti sa vatre, pa dodati 150 g čokolade za kuvanje, otopiti i preliti preko kolača. Staviti da se stegne.
Kada se stegne i ohladi, rastopiti belu čokoladu i preliti preko crne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.