0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje tamnih kora
1 l mleka
120 g C pudinga od vanile
250 g kristal šećera
250 g butera
4 manja pakovanja piškota
300 ml skuvane crne kafe
1 kesica C šlag krema od vanile
Od 1 l mleka uzeti 200 ml i u njemu rastvoriti puding od vanile da nema grudvica.
Ostalo mleko staviti na ringlu, dodati šećer i polako zagrevati do ključanja. Dodati puding u tankom mlazu sve vreme mešajući smesu da se ne zgrudva.
Na srednjoj temperaturi kuvati puding uz stalno mešanje 3-4 minuta. Skuvani puding presuti u širu posudu, prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
Penasto umutiti buter. U ohladjen puding dodavati pomalo butera i sjediniti sve mešajući mikserom.
Na tacnu za služenje staviti prvu tamnu koru, premazati tanak sloj pripremljenog pudinga i poredjati piškote koje kratko potopite u ohladjenu i procedjenu kafu.
Potrebno je 8x3 piškota po jednoj kori naizmenično poredjatii, jednobojne i šarene piškote.
Preko poredjanih piškota premazati tanak sloj pudinga pa taku uraditi i sa sledećom korom i piškotama u drugom redu.
Svaku koru blago utapkati prilikom redjanja da bi se što bolje spojile kore i piškote.
Pripremljene kocke prekriti pek-papirom, pritisnuti nečim teškim i ostaviti ih oko 1 sat u frižideru da se dobro ohlade.
Po uputstvu sa kesice umutiti šlag krem od vanile i njime po površini premazati kocke.
Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se dobro prohladi, pa seći veličinu koju želite.
Može i kocka, a može i parče kao kod torte.
Od 1 l mleka uzeti 200 ml i u njemu rastvoriti puding od vanile da nema grudvica.
Ostalo mleko staviti na ringlu, dodati šećer i polako zagrevati do ključanja. Dodati puding u tankom mlazu sve vreme mešajući smesu da se ne zgrudva.
Na srednjoj temperaturi kuvati puding uz stalno mešanje 3-4 minuta. Skuvani puding presuti u širu posudu, prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
Penasto umutiti buter. U ohladjen puding dodavati pomalo butera i sjediniti sve mešajući mikserom.
Na tacnu za služenje staviti prvu tamnu koru, premazati tanak sloj pripremljenog pudinga i poredjati piškote koje kratko potopite u ohladjenu i procedjenu kafu.
Potrebno je 8x3 piškota po jednoj kori naizmenično poredjatii, jednobojne i šarene piškote.
Preko poredjanih piškota premazati tanak sloj pudinga pa taku uraditi i sa sledećom korom i piškotama u drugom redu.
Svaku koru blago utapkati prilikom redjanja da bi se što bolje spojile kore i piškote.
Pripremljene kocke prekriti pek-papirom, pritisnuti nečim teškim i ostaviti ih oko 1 sat u frižideru da se dobro ohlade.
Po uputstvu sa kesice umutiti šlag krem od vanile i njime po površini premazati kocke.
Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se dobro prohladi, pa seći veličinu koju želite.
Može i kocka, a može i parče kao kod torte.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.