burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Crno bele kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 pakovanje tamnih kora

1 l mleka

120 g C pudinga od vanile

250 g kristal šećera

250 g butera

4 manja pakovanja piškota

300 ml skuvane crne kafe

1 kesica C šlag krema od vanile

Crno bele kocke

Koraci pripreme

Od 1 l mleka uzeti 200 ml i u njemu rastvoriti puding od vanile da nema grudvica.

Ostalo mleko staviti na ringlu, dodati šećer i polako zagrevati do ključanja. Dodati puding u tankom mlazu sve vreme mešajući smesu da se ne zgrudva.

Na srednjoj temperaturi kuvati puding uz stalno mešanje 3-4 minuta. Skuvani puding presuti u širu posudu, prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.

Penasto umutiti buter. U ohladjen puding dodavati pomalo butera i sjediniti sve mešajući mikserom.

Na tacnu za služenje staviti prvu tamnu koru, premazati tanak sloj pripremljenog pudinga i poredjati piškote koje kratko potopite u ohladjenu i procedjenu kafu.

Potrebno je 8x3 piškota po jednoj kori naizmenično poredjatii, jednobojne i šarene piškote.

Preko poredjanih piškota premazati tanak sloj pudinga pa taku uraditi i sa sledećom korom i piškotama u drugom redu.

Svaku koru blago utapkati prilikom redjanja da bi se što bolje spojile kore i piškote.

Pripremljene kocke prekriti pek-papirom, pritisnuti nečim teškim i ostaviti ih oko 1 sat u frižideru da se dobro ohlade.

Po uputstvu sa kesice umutiti šlag krem od vanile i njime po površini premazati kocke.

Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se dobro prohladi, pa seći veličinu koju želite.

Može i kocka, a može i parče kao kod torte.

Naši proizvodi

Crno bele kocke

Koraci pripreme

Od 1 l mleka uzeti 200 ml i u njemu rastvoriti puding od vanile da nema grudvica.

Ostalo mleko staviti na ringlu, dodati šećer i polako zagrevati do ključanja. Dodati puding u tankom mlazu sve vreme mešajući smesu da se ne zgrudva.

Na srednjoj temperaturi kuvati puding uz stalno mešanje 3-4 minuta. Skuvani puding presuti u širu posudu, prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.

Penasto umutiti buter. U ohladjen puding dodavati pomalo butera i sjediniti sve mešajući mikserom.

Na tacnu za služenje staviti prvu tamnu koru, premazati tanak sloj pripremljenog pudinga i poredjati piškote koje kratko potopite u ohladjenu i procedjenu kafu.

Potrebno je 8x3 piškota po jednoj kori naizmenično poredjatii, jednobojne i šarene piškote.

Preko poredjanih piškota premazati tanak sloj pudinga pa taku uraditi i sa sledećom korom i piškotama u drugom redu.

Svaku koru blago utapkati prilikom redjanja da bi se što bolje spojile kore i piškote.

Pripremljene kocke prekriti pek-papirom, pritisnuti nečim teškim i ostaviti ih oko 1 sat u frižideru da se dobro ohlade.

Po uputstvu sa kesice umutiti šlag krem od vanile i njime po površini premazati kocke.

Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se dobro prohladi, pa seći veličinu koju želite.

Može i kocka, a može i parče kao kod torte.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept