burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 16

Čokoladna krempita

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 16

Sastojci

1 l mleka

3 C pudinga od čokolade

7 kašika šećera

1 kašika C kakao praha

1 kašika brašna

2 žumanceta

2 štangle mlečne čokolade

1 puter

2 C šlaga sa ukusom slatke pavlake

mleveni šećer

2 vanilin burbon šećera

1 pakovanje gotovih kora za krempitu

Čokoladna krempita

Koraci pripreme

U litru mleka razmutiti 7 kašika šećera.

Od te litre slatkog mleka odvojiti malo u solju i razmutiti brašno, pa to pomešati sa još pola litre u šerpici i staviti da se greje.

Mešati i zagrevati i jednako razmutiti žumanca u malo mleka i dodati u tu istu šerpicu, a zatim i C kakao prah i C pudinge od čokolade i vanilin burbon sećer.

To sve lagano zagrevati do ključanja, ubaciti i štangle čokolade da se istope i koji minut mešati dok lagano ključa kao kad se kuva puding.

Fil skinuti sa vatre, ostaviti da se hladi. Dobro umutiti mikserom puter koji je odmekao.

Umutiti čvrsto 2 C šlaga sa ukusom slatke pavlake.

Kad se skuvani fil ohladi dodati mu umućeni puter i još mutiti mikserom, a zatim u tu smesu lagano umešati šlag, ne mikserom, već velikom kašikom lagano.

Šlag i ne mora da se umeša u fil, takođe može da se namaže između čokoladnog fila i gornje kore krempite.

Fil naneti na donju koru krempite, odozgo možete poređati već iseckanu gornju koru u pravougaonike u željenoj veličini parčadi.

Odozgo posuti mleveni C šećer u prahu.

Naši proizvodi

Čokoladna krempita

Koraci pripreme

U litru mleka razmutiti 7 kašika šećera.

Od te litre slatkog mleka odvojiti malo u solju i razmutiti brašno, pa to pomešati sa još pola litre u šerpici i staviti da se greje.

Mešati i zagrevati i jednako razmutiti žumanca u malo mleka i dodati u tu istu šerpicu, a zatim i C kakao prah i C pudinge od čokolade i vanilin burbon sećer.

To sve lagano zagrevati do ključanja, ubaciti i štangle čokolade da se istope i koji minut mešati dok lagano ključa kao kad se kuva puding.

Fil skinuti sa vatre, ostaviti da se hladi. Dobro umutiti mikserom puter koji je odmekao.

Umutiti čvrsto 2 C šlaga sa ukusom slatke pavlake.

Kad se skuvani fil ohladi dodati mu umućeni puter i još mutiti mikserom, a zatim u tu smesu lagano umešati šlag, ne mikserom, već velikom kašikom lagano.

Šlag i ne mora da se umeša u fil, takođe može da se namaže između čokoladnog fila i gornje kore krempite.

Fil naneti na donju koru krempite, odozgo možete poređati već iseckanu gornju koru u pravougaonike u željenoj veličini parčadi.

Odozgo posuti mleveni C šećer u prahu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept