burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Čoko krem kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

4 komad jaja

5 kašika šećera

2 kašika ulja

2 kašika mlake vode

5 kašika brašna

2 kašika C Kakao prah

2 kašičica C Prašak za pecivo

Krem:

600 ml mleka

2 komad jaja

5 kašika šećera

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

2 kašika C Kakao prah

3 kašika C Čvrstin

1 kesica C Vanilin šećer

30 g čokolade za kuvanje

125 g margarina

Još:

nekoliko kašika džema od višanja ili po želji

1 kesica C Šlag krem sa ukusom čokolade

Čoko krem kolač

Izuzetno kremast i ukusan kolač, koji se topi u ustima...

Koraci pripreme

Kora:

Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte vodu i ulje, mutite još minut pa lagano umešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Pecite koru u pravougaonom plehu srednje veličine (na dno pleha stavite pek papir) na 180 st. oko 15 minuta.

Krem:

U poseban sud stavite jaja, šećer i vanilu i lagano umutite pa dodajte puding, kakao, gustin i mleko i sve zajedno dobro sjedinite da nema grudvica. Stavite sud na vatru i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Na kraju dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Sve zajedno umutite mikserom i ostavite pokriven streč folijom da se ohladi.

Filovanje::

Na odgovarajuću tacnu stavite koru pa je premažite džemom, preko njega stavite krem i preko krema šlag koji ste pripremili po uputstvu na ambalaži.

Hladjenje i posluženje:

Ostavite kolač da se dobro ohladi i stegne pa ga secite na kocke i poslužite.

Naši proizvodi

Čoko krem kolač

Izuzetno kremast i ukusan kolač, koji se topi u ustima...

Koraci pripreme

Kora:

Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte vodu i ulje, mutite još minut pa lagano umešajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Pecite koru u pravougaonom plehu srednje veličine (na dno pleha stavite pek papir) na 180 st. oko 15 minuta.

Krem:

U poseban sud stavite jaja, šećer i vanilu i lagano umutite pa dodajte puding, kakao, gustin i mleko i sve zajedno dobro sjedinite da nema grudvica. Stavite sud na vatru i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Na kraju dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Sve zajedno umutite mikserom i ostavite pokriven streč folijom da se ohladi.

Filovanje::

Na odgovarajuću tacnu stavite koru pa je premažite džemom, preko njega stavite krem i preko krema šlag koji ste pripremili po uputstvu na ambalaži.

Hladjenje i posluženje:

Ostavite kolač da se dobro ohladi i stegne pa ga secite na kocke i poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept