burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija16

Čoko kokos kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
16

Sastojci

Kora:

6 belanaca

100 g C Čvrstin

100 g C Kokosovo brašno

100 g šećera

1/2 kesica C Prašak za pecivo

1 prstohvat soli

100 ml ulja

Krem:

6 žumanaca

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

500 ml mleka

1 kesica C Želatin

30 g šećera

150 g crne čokolade

150 g mlečne čokolade

300 ml slatke pavlake

Dodatno:

50 g C Kokosovo brašno

Čoko kokos kocke

Neodoljivo kremaste i ukusne.

Koraci pripreme

Kora:

Odvojiti 6 belanaca od žumanaca. Dodati prstohvat soli, pa ih umutiti u sneg. Zatim postepeno dodavati 100 g šećera, sve vreme muteći mikserom.
U drugu činiju dodati gustin, kokos i prašak za pecivo. Izmešati suve sastojke. Dodati ih iz par puta u sneg od belanaca. Dodati i 100 ml ulja i sve pomešati.
Pleh veličine 22 x 33 cm obložiti pek papirom. Smesu izliti u pleh i izravnjati je. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 °C.

Krem:

1 C Želatin staviti u 50 ml vode. Malo promešati kašičicom pa ostaviti da nabubri.
Odmeriti 500 ml mleka. U činiju sa 6 žumanaca dodati 1 C Puding sa ukusom čokolade, 2 kašike šećera C (cca 30 g), malo mleka od tih 500 ml, pa sve dobro promešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka staviti da se zagreva na tihoj vatri. Kada mleko bude vruće, ali da još ne vri, dodati smesu pudinga i žumanaca uz stalno mešanje. Zatim dodati čokoladu, pa mešati dok se čokolada ne otopi. Na kraju dodati nabubreli želatin, promešati još malo i skinuti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi.
U dublji sud umutiti 300 ml slatke pavlake.
Krem promešati, pa u njega dodati slatku pavlaku. Sjediniti sve, pa izliti preko kore. Kolač ostaviti par sati u frižideru da se stegne. Pred serviranje ga posuti C Kokosom i iseći na kocke željene veličine.

Naši proizvodi

Čoko kokos kocke

Neodoljivo kremaste i ukusne.

Koraci pripreme

Kora:

Odvojiti 6 belanaca od žumanaca. Dodati prstohvat soli, pa ih umutiti u sneg. Zatim postepeno dodavati 100 g šećera, sve vreme muteći mikserom.
U drugu činiju dodati gustin, kokos i prašak za pecivo. Izmešati suve sastojke. Dodati ih iz par puta u sneg od belanaca. Dodati i 100 ml ulja i sve pomešati.
Pleh veličine 22 x 33 cm obložiti pek papirom. Smesu izliti u pleh i izravnjati je. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 °C.

Krem:

1 C Želatin staviti u 50 ml vode. Malo promešati kašičicom pa ostaviti da nabubri.
Odmeriti 500 ml mleka. U činiju sa 6 žumanaca dodati 1 C Puding sa ukusom čokolade, 2 kašike šećera C (cca 30 g), malo mleka od tih 500 ml, pa sve dobro promešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka staviti da se zagreva na tihoj vatri. Kada mleko bude vruće, ali da još ne vri, dodati smesu pudinga i žumanaca uz stalno mešanje. Zatim dodati čokoladu, pa mešati dok se čokolada ne otopi. Na kraju dodati nabubreli želatin, promešati još malo i skinuti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi.
U dublji sud umutiti 300 ml slatke pavlake.
Krem promešati, pa u njega dodati slatku pavlaku. Sjediniti sve, pa izliti preko kore. Kolač ostaviti par sati u frižideru da se stegne. Pred serviranje ga posuti C Kokosom i iseći na kocke željene veličine.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept