0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
16
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
16
6 belanaca
100 g šećera
1 prstohvat soli
100 ml ulja
6 žumanaca
1 kesica C Puding sa ukusom čokolade
500 ml mleka
30 g šećera
150 g crne čokolade
150 g mlečne čokolade
300 ml slatke pavlake
Neodoljivo kremaste i ukusne.
Odvojiti 6 belanaca od žumanaca. Dodati prstohvat soli, pa ih umutiti u sneg. Zatim postepeno dodavati 100 g šećera, sve vreme muteći mikserom.
U drugu činiju dodati gustin, kokos i prašak za pecivo. Izmešati suve sastojke. Dodati ih iz par puta u sneg od belanaca. Dodati i 100 ml ulja i sve pomešati.
Pleh veličine 22 x 33 cm obložiti pek papirom. Smesu izliti u pleh i izravnjati je. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 °C.
1 C Želatin staviti u 50 ml vode. Malo promešati kašičicom pa ostaviti da nabubri.
Odmeriti 500 ml mleka. U činiju sa 6 žumanaca dodati 1 C Puding sa ukusom čokolade, 2 kašike šećera C (cca 30 g), malo mleka od tih 500 ml, pa sve dobro promešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka staviti da se zagreva na tihoj vatri. Kada mleko bude vruće, ali da još ne vri, dodati smesu pudinga i žumanaca uz stalno mešanje. Zatim dodati čokoladu, pa mešati dok se čokolada ne otopi. Na kraju dodati nabubreli želatin, promešati još malo i skinuti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi.
U dublji sud umutiti 300 ml slatke pavlake.
Krem promešati, pa u njega dodati slatku pavlaku. Sjediniti sve, pa izliti preko kore. Kolač ostaviti par sati u frižideru da se stegne. Pred serviranje ga posuti C Kokosom i iseći na kocke željene veličine.
Neodoljivo kremaste i ukusne.
Odvojiti 6 belanaca od žumanaca. Dodati prstohvat soli, pa ih umutiti u sneg. Zatim postepeno dodavati 100 g šećera, sve vreme muteći mikserom.
U drugu činiju dodati gustin, kokos i prašak za pecivo. Izmešati suve sastojke. Dodati ih iz par puta u sneg od belanaca. Dodati i 100 ml ulja i sve pomešati.
Pleh veličine 22 x 33 cm obložiti pek papirom. Smesu izliti u pleh i izravnjati je. Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 °C.
1 C Želatin staviti u 50 ml vode. Malo promešati kašičicom pa ostaviti da nabubri.
Odmeriti 500 ml mleka. U činiju sa 6 žumanaca dodati 1 C Puding sa ukusom čokolade, 2 kašike šećera C (cca 30 g), malo mleka od tih 500 ml, pa sve dobro promešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka staviti da se zagreva na tihoj vatri. Kada mleko bude vruće, ali da još ne vri, dodati smesu pudinga i žumanaca uz stalno mešanje. Zatim dodati čokoladu, pa mešati dok se čokolada ne otopi. Na kraju dodati nabubreli želatin, promešati još malo i skinuti sa vatre. Ostaviti da se malo prohladi.
U dublji sud umutiti 300 ml slatke pavlake.
Krem promešati, pa u njega dodati slatku pavlaku. Sjediniti sve, pa izliti preko kore. Kolač ostaviti par sati u frižideru da se stegne. Pred serviranje ga posuti C Kokosom i iseći na kocke željene veličine.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.