0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
6 belanaca
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
3 kašike mekog brašna
150 g C kokosa
1/2 kesice C praška za pecivo
700 ml mleka
3 C pudinga od vanile
150 g šećera
100 g bele čokolade
200 g putera
C šlag
C kokos
Penasto umutiti belanaca, dodati šećer, pa špatulom pomešamo brašno, C kokos i C prašak za pecivo.
U prethodno zagrejanu rernu na 180 C staviti okrugli kalup koji je obložen pek papirom, a u koji smo izlili smesu za koru. Peći oko 20 minuta.
Krema:
Umutiti žumanca sa šećerom. Od 700 ml mleka odvojiti 100 ml i tu rastvoriti 3 C pudinga. Ostatak mleka staviti da se kuva.
U umućena žumanca dodati rastovreni puding. Kada mleko provri skinuti sa ringle, dodati žumanca i puding, pa vratiti na slabu jačinu i mešati žicom.
Kada se zgusne dodati lomljenu belu čokoladu i ohladiti. U ohlađenu kremu dodati prethodno umućen puter.
Preko kore namazati krem i dekorisati C šlagom i C kokosom.
Penasto umutiti belanaca, dodati šećer, pa špatulom pomešamo brašno, C kokos i C prašak za pecivo.
U prethodno zagrejanu rernu na 180 C staviti okrugli kalup koji je obložen pek papirom, a u koji smo izlili smesu za koru. Peći oko 20 minuta.
Krema:
Umutiti žumanca sa šećerom. Od 700 ml mleka odvojiti 100 ml i tu rastvoriti 3 C pudinga. Ostatak mleka staviti da se kuva.
U umućena žumanca dodati rastovreni puding. Kada mleko provri skinuti sa ringle, dodati žumanca i puding, pa vratiti na slabu jačinu i mešati žicom.
Kada se zgusne dodati lomljenu belu čokoladu i ohladiti. U ohlađenu kremu dodati prethodno umućen puter.
Preko kore namazati krem i dekorisati C šlagom i C kokosom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.