burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Coco vanila

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Za koru:

6 belanaca

5 kašika šećera

1 C vanilin šećer

3 kašike mekog brašna

150 g C kokosa

1/2 kesice C praška za pecivo

Krema:

700 ml mleka

3 C pudinga od vanile

150 g šećera

100 g bele čokolade

200 g putera

Dekoracija:

C šlag

C kokos

Coco vanila

Koraci pripreme

Penasto umutiti belanaca, dodati šećer, pa špatulom pomešamo brašno, C kokos i C prašak za pecivo.

U prethodno zagrejanu rernu na 180 C staviti okrugli kalup koji je obložen pek papirom, a u koji smo izlili smesu za koru. Peći oko 20 minuta.

Krema:
Umutiti žumanca sa šećerom. Od 700 ml mleka odvojiti 100 ml i tu rastvoriti 3 C pudinga. Ostatak mleka staviti da se kuva.

U umućena žumanca dodati rastovreni puding. Kada mleko provri skinuti sa ringle, dodati žumanca i puding, pa vratiti na slabu jačinu i mešati žicom.

Kada se zgusne dodati lomljenu belu čokoladu i ohladiti. U ohlađenu kremu dodati prethodno umućen puter.

Preko kore namazati krem i dekorisati C šlagom i C kokosom.

Naši proizvodi

Coco vanila

Koraci pripreme

Penasto umutiti belanaca, dodati šećer, pa špatulom pomešamo brašno, C kokos i C prašak za pecivo.

U prethodno zagrejanu rernu na 180 C staviti okrugli kalup koji je obložen pek papirom, a u koji smo izlili smesu za koru. Peći oko 20 minuta.

Krema:
Umutiti žumanca sa šećerom. Od 700 ml mleka odvojiti 100 ml i tu rastvoriti 3 C pudinga. Ostatak mleka staviti da se kuva.

U umućena žumanca dodati rastovreni puding. Kada mleko provri skinuti sa ringle, dodati žumanca i puding, pa vratiti na slabu jačinu i mešati žicom.

Kada se zgusne dodati lomljenu belu čokoladu i ohladiti. U ohlađenu kremu dodati prethodno umućen puter.

Preko kore namazati krem i dekorisati C šlagom i C kokosom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept