burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Cimet kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

280 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

80 ml vode

200 g margarina/putera

1 kašičica mlevenog cimeta

200 g C Zamene za mleko u prahu

70 g C Kakao praha

150 g mlevenog keksa

Za posipanje:

1 kašičica C Kakao praha

1/3 kašičice cimeta

Cimet kocke

Koraci pripreme

U šerpicu staviti šećer, vanilin šećer i vodu. Staviti da se kuva.

Od momenta vrenja, kuvati 3-4 minuta na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje (šećer treba da se otopi).

Skloniti sa ringle, pa dodati mleveni cimet i margarin/maslac iseckan na manje komade. Mešati dok se svi sastojci ne sjedine.

U činiji izmešati kakao prah i mleko u prahu, pa sjediniti sa prethodno napravljenom smesom.

Ostaviti da se prohladi (desetak minuta), pa dodati mleveni keks i izmešati.

Posudu okvirnih dimenzija 20*15 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smesu, lepo poravnati i staviti u frižider na nekoliko sati.

Posuti mešavinom kakao praha i cimeta.

Iseći kocke i poslužiti.

Naši proizvodi

Cimet kocke

Koraci pripreme

U šerpicu staviti šećer, vanilin šećer i vodu. Staviti da se kuva.

Od momenta vrenja, kuvati 3-4 minuta na nižoj temperaturi uz povremeno mešanje (šećer treba da se otopi).

Skloniti sa ringle, pa dodati mleveni cimet i margarin/maslac iseckan na manje komade. Mešati dok se svi sastojci ne sjedine.

U činiji izmešati kakao prah i mleko u prahu, pa sjediniti sa prethodno napravljenom smesom.

Ostaviti da se prohladi (desetak minuta), pa dodati mleveni keks i izmešati.

Posudu okvirnih dimenzija 20*15 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smesu, lepo poravnati i staviti u frižider na nekoliko sati.

Posuti mešavinom kakao praha i cimeta.

Iseći kocke i poslužiti.

Autor

blog Domaćica za vas

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept