0
 
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7 belanaca
13 kašika šećera
7 kašika brašna
3 dl mleka
1/2 litra mleka
7 žumanaca
6 kašika šećera
5 kašika gustina
200 g margarina
2 kesice C šlaga
Kora: 
Mutiti belanca sa šećerom dok ne postane čvrsta masa. 
Dodati brašno i promešati. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. 
Vruću koru preliti sa hladnim mlekom. 
Fil: 
Mleko staviti da se kuva. Umutiti žumanca sa šećerom i gustinom i dodati u mleko. 
Mešati dok ne postane gusta masa. Kada se malo prohladi dodati margarin i izmešati. Naneti preko kore. 
Za glazuru koristiti šlag prema uputstvu sa kesice.
Kora: 
Mutiti belanca sa šećerom dok ne postane čvrsta masa. 
Dodati brašno i promešati. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. 
Vruću koru preliti sa hladnim mlekom. 
Fil: 
Mleko staviti da se kuva. Umutiti žumanca sa šećerom i gustinom i dodati u mleko. 
Mešati dok ne postane gusta masa. Kada se malo prohladi dodati margarin i izmešati. Naneti preko kore. 
Za glazuru koristiti šlag prema uputstvu sa kesice.
 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.