burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme

tezina pripreme Lako

broj porcija10

Baklava sa keksom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
10

Sastojci

Za nadev:

3 komad malo jaja

3 kašika šećer

1 kesica C Vanilin šećer

5 kašika ulje

300 g mleveni keks

Za sirup:

600 g šećer

800 ml voda

1 komad malo limun

Za premazivanje:

po potrebi malo ulje

I još:

500 g kore za baklavu

po potrebi malo C Soda bikarbona

po potrebi malo voda

Baklava sa keksom

Idealna poslastica za Vašu slavsku trpezu.Keks koristite po svom izboru.

Koraci pripreme

1

Prvo je potrebno pripremiti sirup dok se baklava peče.

2

Limun dobro oprati i ostaviti da odstoji u mešavini C sode bikarbone i vode te limun oprati i iseći na kolutove.

3

Za sirup:U šerpu usuti šećer,dodati vodu i staviti na vatru.Kada provri dodati limun i kuvati 20 minuta,pa skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.

4

Za nadev:Jaja razmutiti viljuškim,dodati šećer,C vanilin šećer,izmešati te dodati ulje i ponovo izmešati.

5

U dublju posudu usuti mleveni keks,dodati smesu sa jajima i dobro izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

6

Pleh premazati uljem.Jednu koru premazati uljem,prekriti drugom korom,pa i nju premazati uljem.Završiti trećom korom,premazati uljem i niz jedan kraj rasporediti smesu sa keksom.

7

Urolati i staviti u pleh.Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom,dobijajući tako 4 rolata.

8

Rolate iseći na željeni oblik i veličinu i premazati uljem.

9

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

10

Pečenu baklavu izvaditi iz rerne i odmah je preliti dobro ohlađenim sirupom.Ostaviti da se ohladi i da baklava lepo upije sirup.

11

Baklavu servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Baklava sa keksom

Idealna poslastica za Vašu slavsku trpezu.Keks koristite po svom izboru.

Koraci pripreme

1

Prvo je potrebno pripremiti sirup dok se baklava peče.

2

Limun dobro oprati i ostaviti da odstoji u mešavini C sode bikarbone i vode te limun oprati i iseći na kolutove.

3

Za sirup:U šerpu usuti šećer,dodati vodu i staviti na vatru.Kada provri dodati limun i kuvati 20 minuta,pa skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.

4

Za nadev:Jaja razmutiti viljuškim,dodati šećer,C vanilin šećer,izmešati te dodati ulje i ponovo izmešati.

5

U dublju posudu usuti mleveni keks,dodati smesu sa jajima i dobro izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

6

Pleh premazati uljem.Jednu koru premazati uljem,prekriti drugom korom,pa i nju premazati uljem.Završiti trećom korom,premazati uljem i niz jedan kraj rasporediti smesu sa keksom.

7

Urolati i staviti u pleh.Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom,dobijajući tako 4 rolata.

8

Rolate iseći na željeni oblik i veličinu i premazati uljem.

9

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

10

Pečenu baklavu izvaditi iz rerne i odmah je preliti dobro ohlađenim sirupom.Ostaviti da se ohladi i da baklava lepo upije sirup.

11

Baklavu servirati i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept