0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Lako
10
Vreme pripreme:
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
3 komad malo jaja
3 kašika šećer
5 kašika ulje
300 g mleveni keks
600 g šećer
800 ml voda
1 komad malo limun
po potrebi malo ulje
500 g kore za baklavu
po potrebi malo C Soda bikarbona
po potrebi malo voda
Idealna poslastica za Vašu slavsku trpezu.Keks koristite po svom izboru.
Prvo je potrebno pripremiti sirup dok se baklava peče.
Limun dobro oprati i ostaviti da odstoji u mešavini C sode bikarbone i vode te limun oprati i iseći na kolutove.
Za sirup:U šerpu usuti šećer,dodati vodu i staviti na vatru.Kada provri dodati limun i kuvati 20 minuta,pa skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.
Za nadev:Jaja razmutiti viljuškim,dodati šećer,C vanilin šećer,izmešati te dodati ulje i ponovo izmešati.
U dublju posudu usuti mleveni keks,dodati smesu sa jajima i dobro izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Pleh premazati uljem.Jednu koru premazati uljem,prekriti drugom korom,pa i nju premazati uljem.Završiti trećom korom,premazati uljem i niz jedan kraj rasporediti smesu sa keksom.
Urolati i staviti u pleh.Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom,dobijajući tako 4 rolata.
Rolate iseći na željeni oblik i veličinu i premazati uljem.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Pečenu baklavu izvaditi iz rerne i odmah je preliti dobro ohlađenim sirupom.Ostaviti da se ohladi i da baklava lepo upije sirup.
Baklavu servirati i poslužiti.
Idealna poslastica za Vašu slavsku trpezu.Keks koristite po svom izboru.
Prvo je potrebno pripremiti sirup dok se baklava peče.
Limun dobro oprati i ostaviti da odstoji u mešavini C sode bikarbone i vode te limun oprati i iseći na kolutove.
Za sirup:U šerpu usuti šećer,dodati vodu i staviti na vatru.Kada provri dodati limun i kuvati 20 minuta,pa skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.
Za nadev:Jaja razmutiti viljuškim,dodati šećer,C vanilin šećer,izmešati te dodati ulje i ponovo izmešati.
U dublju posudu usuti mleveni keks,dodati smesu sa jajima i dobro izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Pleh premazati uljem.Jednu koru premazati uljem,prekriti drugom korom,pa i nju premazati uljem.Završiti trećom korom,premazati uljem i niz jedan kraj rasporediti smesu sa keksom.
Urolati i staviti u pleh.Postupak ponoviti i sa preostalim korama i nadevom,dobijajući tako 4 rolata.
Rolate iseći na željeni oblik i veličinu i premazati uljem.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
Pečenu baklavu izvaditi iz rerne i odmah je preliti dobro ohlađenim sirupom.Ostaviti da se ohladi i da baklava lepo upije sirup.
Baklavu servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.