burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Ala Moskva šnit na moj način

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za 4 kore:

20 komada belanaca

300 g šećera

100 g mlevenog keksa

300 g mlevenih lešnika

2 kesice C puding od vanile

Za fil:

20 komada žumanaca

20 kašika šećera

4 kesice C puding od vanile

700 ml mleka

2 kesice C vanilin šećera

250 g maslaca

500 ml slatke pavlake

Dodatno:

500 g višanja

500 g ananasa

lešnik za ukrašavanje

Ala Moskva šnit na moj način

Koraci pripreme

Ova količina namirnica za kore je predviđena za 2 kore, koje se peku u plehu od rerne. Posle kore presecite na pola da bi dobili 4 kore.

Možete svaku koru da pečete posebno ali je na ovaj način brže.

U odgovarajuću posudu stavite polovinu belanaca, trun soli, i mutite mikserom uz postepeno dodavanje polovinu količine šećera i vanilin šećera.

Belanca mutite dok ne dobijete šam koji ne curi. Dodajte polovinu keksa, lešnika i prah za puding.

Sve lagano promešajte i izlite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje.

Koru pecite na temperaturi od 200 C stepeni 12 minuta. Ovo ponovite još jednom.

Kore ostavite da se ohlade i odvojite lagano papir.

Kore presecite na pola i ukrojite, jer vam trebaju 4 kore.

Za fil žumanca stavite u odgovarajuću posudu, dodajte šećer i umutite ih da pobele.

Dodajte prah za puding i malo mlakog mleka da bi se masa rastvorila i bila tečna.

Ostatak mleka stavite da se zagreva i u mlako mleko dodajte žumanca uz stalno mešanje žicom, sve dok se ne skuva i postane gusta smesa.

Fil će biti jako gust, ali tako treba. U vruć krem umešajte maslac mikserom dok se ne rastopi i dobijete glatku kremu.

Pokrite fil providnom folijom, da se ne bi uhvatila korica, i stavite u frižider da se ohladi.

Posebno umutite slatku pavlaku po uputstvu sa pakovanja i umešajte je u ohladjen krem.

Fil podelite na 4 dela.

Višnje ako su bile zamrznute stavite da se otope u cediljku i na taj način će se ujedno i ocediti od soka.

Ananas ako je iz konzerve stavite u cediljku da se ocedi od soka.

Lešnike prepecite u rerni, samo pazite da vam ne pregore. Očistite im ljusku i sameljite.

Ostavite deo lešnika i krupno iseckajte ili sameljite što će vam trebati za ukrašavanje.

Filovanje:
Na tacnu stavite prvu koru i namažite je tanko filom. Preko poredjajte 2/3 višanja i nanesite ostatak fila za prvi red.

Stavite drugu koru, ponovite postupak sa filom, poredjajte 2/3 ananasa i fil za drugi red.

Sada stavite treću koru, ponovite postupak sa filom i nanesite mešavinu višanja i anasa.

Preko nanesite ostatak fila za treći red. Na kraju stavite četvrtu koru koju obilno premažite odozgo i okolo četvrtim delom fila.

Tortu dodatno pospite krupno mlevenim ili seckanim lešnicima.

Naši proizvodi

Ala Moskva šnit na moj način

Koraci pripreme

Ova količina namirnica za kore je predviđena za 2 kore, koje se peku u plehu od rerne. Posle kore presecite na pola da bi dobili 4 kore.

Možete svaku koru da pečete posebno ali je na ovaj način brže.

U odgovarajuću posudu stavite polovinu belanaca, trun soli, i mutite mikserom uz postepeno dodavanje polovinu količine šećera i vanilin šećera.

Belanca mutite dok ne dobijete šam koji ne curi. Dodajte polovinu keksa, lešnika i prah za puding.

Sve lagano promešajte i izlite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje.

Koru pecite na temperaturi od 200 C stepeni 12 minuta. Ovo ponovite još jednom.

Kore ostavite da se ohlade i odvojite lagano papir.

Kore presecite na pola i ukrojite, jer vam trebaju 4 kore.

Za fil žumanca stavite u odgovarajuću posudu, dodajte šećer i umutite ih da pobele.

Dodajte prah za puding i malo mlakog mleka da bi se masa rastvorila i bila tečna.

Ostatak mleka stavite da se zagreva i u mlako mleko dodajte žumanca uz stalno mešanje žicom, sve dok se ne skuva i postane gusta smesa.

Fil će biti jako gust, ali tako treba. U vruć krem umešajte maslac mikserom dok se ne rastopi i dobijete glatku kremu.

Pokrite fil providnom folijom, da se ne bi uhvatila korica, i stavite u frižider da se ohladi.

Posebno umutite slatku pavlaku po uputstvu sa pakovanja i umešajte je u ohladjen krem.

Fil podelite na 4 dela.

Višnje ako su bile zamrznute stavite da se otope u cediljku i na taj način će se ujedno i ocediti od soka.

Ananas ako je iz konzerve stavite u cediljku da se ocedi od soka.

Lešnike prepecite u rerni, samo pazite da vam ne pregore. Očistite im ljusku i sameljite.

Ostavite deo lešnika i krupno iseckajte ili sameljite što će vam trebati za ukrašavanje.

Filovanje:
Na tacnu stavite prvu koru i namažite je tanko filom. Preko poredjajte 2/3 višanja i nanesite ostatak fila za prvi red.

Stavite drugu koru, ponovite postupak sa filom, poredjajte 2/3 ananasa i fil za drugi red.

Sada stavite treću koru, ponovite postupak sa filom i nanesite mešavinu višanja i anasa.

Preko nanesite ostatak fila za treći red. Na kraju stavite četvrtu koru koju obilno premažite odozgo i okolo četvrtim delom fila.

Tortu dodatno pospite krupno mlevenim ili seckanim lešnicima.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept