burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Uskršnja posna keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

200 ml kisele vode

250 g C posnog šlaga

1 posni margarin

1 kesica C pudinga od vanile

300 g mlevenih pečenih lešnika

4 kašičice C kakao praha

1/2 l mleka (sojinog)

250 g šećera

2 kesice C vanilin šećera

750 g posnog keksa

Uskršnja posna keks torta

Koraci pripreme

Prokuvati C kakao sa 200 ml vode i ostaviti da se ohladi.

Skuvati puding sa sojinim mlekom.

Šećer ušpinovati sa 100 ml vode, dodati lešnike, ohladiti, pa pomešati sa pudingom.

Penasto umutiti posni margarin, pa pomešati sa prethodno pripremljenom smesom.

Keks umočimo u kuvani C kakao, pa ređamo na tacnu.

Premazati filom, pa ređati jos jedan red keksa, zatim opet fil pa keks, dok se materijal ne utroši.

Premazati je C šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Naši proizvodi

Uskršnja posna keks torta

Koraci pripreme

Prokuvati C kakao sa 200 ml vode i ostaviti da se ohladi.

Skuvati puding sa sojinim mlekom.

Šećer ušpinovati sa 100 ml vode, dodati lešnike, ohladiti, pa pomešati sa pudingom.

Penasto umutiti posni margarin, pa pomešati sa prethodno pripremljenom smesom.

Keks umočimo u kuvani C kakao, pa ređamo na tacnu.

Premazati filom, pa ređati jos jedan red keksa, zatim opet fil pa keks, dok se materijal ne utroši.

Premazati je C šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Autor

Kristina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept