burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Torta sa višnjama, krem pudingom i šlagom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora:

6 komad jaja

10 kašika šećera

3 kašika šećera

3 kašika ulja

3 kašika mleka

4 kašika C Kakao prah

10 kašika brašna

1 kesica C Prašak za pecivo

1 kesica C Vanilin šećer

Fil od višanja:

350 g višanja bez koštica (ja sam koristila iz friza)

5 kašika šećera

3 pune kašika C Čvrstin

150 ml vode

Krem:

1 kesica krem puding od vanile (bez kuvanja)

Još:

180 g C Šlag krem sa ukusom vanile

Torta sa višnjama, krem pudingom i šlagom

Ova torta je svojim ukusom slična Švarcvald torti, čiji sam recept malo modifikovala i još dodala krem puding koji joj je dao jednu novu notu kremastog ukusa...

Koraci pripreme

Kora:

Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilom pa dodajte ulje i mleko i na kraju mešavinu brašna. peciva i kakao praha. Sve izmešajte varjačom ili mikserom najmanjom brzinom.
Preručite smesu u okrugli kalup prečnika cca 24 cm, prekriven pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st, 15-20 min. zavisno od rerne. Ispečenu koru prohladite, izvadite iz kalupa i dva puta je presecite kako biste dobili 3 kore.

Fil od višanja:

U poseban sud stavite višnje, dodajte šećer i 1 dl vode i stavite da provri a u ostatku vode izmešajte čvrstin da nema grudvica, pa dodajte u sud sa višnjam. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre da se hladi.

Krem puding bez kuvanja i šlag krem sa ukusom vanile :

Posebno umutite Dr. Oetker krem puding od vanile po uputstvu na ambalaži a posebno C šlag krem od vanile po uputstvu na ambalaži.

Slaganje torte:

I kora - 1/2 fila od višanja - 1/2 Dr. Oetker krem pudinga od vanile - II kora - ostatak fila od višanja - ostatak Dr. Oetker krem pudinga od vanile - III kora - C šlag krem od vanile.

Dekoracija i posluženje:

Tortu odozgo dekorišite po želji, ostavite je u frižider da se ohladi i stegne pa je poslužite.

Naši proizvodi

Torta sa višnjama, krem pudingom i šlagom

Ova torta je svojim ukusom slična Švarcvald torti, čiji sam recept malo modifikovala i još dodala krem puding koji joj je dao jednu novu notu kremastog ukusa...

Koraci pripreme

Kora:

Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilom pa dodajte ulje i mleko i na kraju mešavinu brašna. peciva i kakao praha. Sve izmešajte varjačom ili mikserom najmanjom brzinom.
Preručite smesu u okrugli kalup prečnika cca 24 cm, prekriven pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 st, 15-20 min. zavisno od rerne. Ispečenu koru prohladite, izvadite iz kalupa i dva puta je presecite kako biste dobili 3 kore.

Fil od višanja:

U poseban sud stavite višnje, dodajte šećer i 1 dl vode i stavite da provri a u ostatku vode izmešajte čvrstin da nema grudvica, pa dodajte u sud sa višnjam. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa sklonite sa vatre da se hladi.

Krem puding bez kuvanja i šlag krem sa ukusom vanile :

Posebno umutite Dr. Oetker krem puding od vanile po uputstvu na ambalaži a posebno C šlag krem od vanile po uputstvu na ambalaži.

Slaganje torte:

I kora - 1/2 fila od višanja - 1/2 Dr. Oetker krem pudinga od vanile - II kora - ostatak fila od višanja - ostatak Dr. Oetker krem pudinga od vanile - III kora - C šlag krem od vanile.

Dekoracija i posluženje:

Tortu odozgo dekorišite po želji, ostavite je u frižider da se ohladi i stegne pa je poslužite.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept