burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Torta sa kokosovim mlekom i kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Podloga:

150 g plazma keksa ili petit ber

50 g čokolade za kuvanje

100 ml mleka

50 g margarina

3 kašika šećera

Krem:

320 ml kokosovog mleka u konzervi

100 g šećera

1 kesica C Vanilin šećer

60 g C Pšenični griz

60 g C Kokosovo brašno

Čokoladni preliv:

100 g čokolade za kuvanje

80 ml kokosovog mleka

50 ml običnog mleka

2 kašika C Kakao prah

3 kašika šećera

Torta sa kokosovim mlekom i kokosom

Torta je kremasta, fenomenalnog ukusa, nije previše slatka i ne traži puno umeća niti vremena, tako da, ukoliko ste kokosoljupci, obavezno isprobajte ovaj recept i nećete se pokajati.

Koraci pripreme

Podloga:

Za podlogu izmrvite keks rukama ili kratko izblendirajte i stavite u posudu. Posebno stavite mleko, šećer, čokoladu i margarin da proključaju pa time prelijte keks. Sve dobro izmešajte pa smesu rastanjite u kalupu cca 18 sm. Stavite kalup u frižider.

Krem:

Za krem u sud stavite kokosovo mleko (predhodno ga malo izmešaje (izmućkajte) jer nije baš kompaktno), šećer, i vanilu pa kada prokuva, sklonite sa vatre i dodajte kokosovo brašno i griz. Vratite da sve vri još 2-3 min. da se malo zgusne pa prelijte preko podloge.
Tortu malo prohladite i vratite u frižider da se stegne.

Preliv:

Za preliv, u manji sud stavite sve navedene sastojke, kuvajte 2-3 minuta uz mešanje pa prelijte preko torte. Do služenja je držite u frižideru.

Naši proizvodi

Torta sa kokosovim mlekom i kokosom

Torta je kremasta, fenomenalnog ukusa, nije previše slatka i ne traži puno umeća niti vremena, tako da, ukoliko ste kokosoljupci, obavezno isprobajte ovaj recept i nećete se pokajati.

Koraci pripreme

Podloga:

Za podlogu izmrvite keks rukama ili kratko izblendirajte i stavite u posudu. Posebno stavite mleko, šećer, čokoladu i margarin da proključaju pa time prelijte keks. Sve dobro izmešajte pa smesu rastanjite u kalupu cca 18 sm. Stavite kalup u frižider.

Krem:

Za krem u sud stavite kokosovo mleko (predhodno ga malo izmešaje (izmućkajte) jer nije baš kompaktno), šećer, i vanilu pa kada prokuva, sklonite sa vatre i dodajte kokosovo brašno i griz. Vratite da sve vri još 2-3 min. da se malo zgusne pa prelijte preko podloge.
Tortu malo prohladite i vratite u frižider da se stegne.

Preliv:

Za preliv, u manji sud stavite sve navedene sastojke, kuvajte 2-3 minuta uz mešanje pa prelijte preko torte. Do služenja je držite u frižideru.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept