0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
150 g plazma keksa ili petit ber
50 g čokolade za kuvanje
100 ml mleka
50 g margarina
3 kašika šećera
320 ml kokosovog mleka u konzervi
100 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
80 ml kokosovog mleka
50 ml običnog mleka
3 kašika šećera
Torta je kremasta, fenomenalnog ukusa, nije previše slatka i ne traži puno umeća niti vremena, tako da, ukoliko ste kokosoljupci, obavezno isprobajte ovaj recept i nećete se pokajati.
Za podlogu izmrvite keks rukama ili kratko izblendirajte i stavite u posudu. Posebno stavite mleko, šećer, čokoladu i margarin da proključaju pa time prelijte keks. Sve dobro izmešajte pa smesu rastanjite u kalupu cca 18 sm. Stavite kalup u frižider.
Za krem u sud stavite kokosovo mleko (predhodno ga malo izmešaje (izmućkajte) jer nije baš kompaktno), šećer, i vanilu pa kada prokuva, sklonite sa vatre i dodajte kokosovo brašno i griz. Vratite da sve vri još 2-3 min. da se malo zgusne pa prelijte preko podloge.
Tortu malo prohladite i vratite u frižider da se stegne.
Za preliv, u manji sud stavite sve navedene sastojke, kuvajte 2-3 minuta uz mešanje pa prelijte preko torte. Do služenja je držite u frižideru.
Torta je kremasta, fenomenalnog ukusa, nije previše slatka i ne traži puno umeća niti vremena, tako da, ukoliko ste kokosoljupci, obavezno isprobajte ovaj recept i nećete se pokajati.
Za podlogu izmrvite keks rukama ili kratko izblendirajte i stavite u posudu. Posebno stavite mleko, šećer, čokoladu i margarin da proključaju pa time prelijte keks. Sve dobro izmešajte pa smesu rastanjite u kalupu cca 18 sm. Stavite kalup u frižider.
Za krem u sud stavite kokosovo mleko (predhodno ga malo izmešaje (izmućkajte) jer nije baš kompaktno), šećer, i vanilu pa kada prokuva, sklonite sa vatre i dodajte kokosovo brašno i griz. Vratite da sve vri još 2-3 min. da se malo zgusne pa prelijte preko podloge.
Tortu malo prohladite i vratite u frižider da se stegne.
Za preliv, u manji sud stavite sve navedene sastojke, kuvajte 2-3 minuta uz mešanje pa prelijte preko torte. Do služenja je držite u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.