0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 jaja
3 kašike šećera
1,5 kašika brašna
1,5 kašika gustina
1 kašika ulja
jabuke 1 kg
voda 1 l
šećer 350 g
želatin 10 g
2 C vanilin šećera
650 ml vode od kuvanih jabuka
2 C pudinga od vanile
2 C šlaga
Belanca odvojiti od žumanca pa umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina pa polako promešati varjačom.
Okrugao pleh prečnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu. Peći u rerni zarejanoj na 200 stepeni dok kora ne porumeni.
Jabuke oguliti, očistiti od semena i iseći na krupnije kocke. Preručiti ih u šerpu pa naliti ih vodom, dodati šećer i vanilu i kuvati dok ne omekšaju. Jabuke procediti i izmiksati u blenderu, a tečnost od kuvanja sačuvati.
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i mešati dok ne nabubri pa dodati u kašu od jabuka i ostaviti da se ohladi.
Odmeriti 650 ml tečnosti od kuvanja jabuka pa 500 ml sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. U preostalih 150 ml tečnosti razmutiti puding pa ga dodati u ključali sok. Kuvati na umerenoj temperaturi nepre kidno mešajući dok se ne zgusne.
Koru najpre premazati filom od jabuka. Preko dodati drugi fil pa ostaviti na hladnom da se stegne.
Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i dekorisati šlagom i parčićima jabuke.
Belanca odvojiti od žumanca pa umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina pa polako promešati varjačom.
Okrugao pleh prečnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu. Peći u rerni zarejanoj na 200 stepeni dok kora ne porumeni.
Jabuke oguliti, očistiti od semena i iseći na krupnije kocke. Preručiti ih u šerpu pa naliti ih vodom, dodati šećer i vanilu i kuvati dok ne omekšaju. Jabuke procediti i izmiksati u blenderu, a tečnost od kuvanja sačuvati.
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i mešati dok ne nabubri pa dodati u kašu od jabuka i ostaviti da se ohladi.
Odmeriti 650 ml tečnosti od kuvanja jabuka pa 500 ml sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. U preostalih 150 ml tečnosti razmutiti puding pa ga dodati u ključali sok. Kuvati na umerenoj temperaturi nepre kidno mešajući dok se ne zgusne.
Koru najpre premazati filom od jabuka. Preko dodati drugi fil pa ostaviti na hladnom da se stegne.
Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i dekorisati šlagom i parčićima jabuke.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.