burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Torta Bela Rada

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za 2 kore:

8 jaja

6 kašika šećera

8 kašika vruće vode

16 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Fil:

3 C pudinga od vanile

1 l mleka

3 kašike C čvrstina

15 kašika šećera

1 margarin

2 C vanilina šećera

Još:

200 ml slatke pavlake

400-500 g pekmeza od kajsija

Torta Bela Rada

Koraci pripreme

Umutite 4 jaja sa 8 kašika šećera, dodajte postepeno vruću vodu i nastavite sa mućenjem dok smesa ne postane penasta. Na kraju dodajte 8 kašika brašna i prašak za pecivo.

Promešajte da ne ostanu grudvice i sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje dimenzije 45x20, ravnomerno rasporedite i ubacite u zagrejanu rernu.

Pecite koru 15min na 220 stepeni. Izvadite koru, ostavite 2-3min da se prohladi, uklonite papir za pečenje i premažite polovinom pekmeza od kajsija i urolajte.

Spremite još jedan ovakav rolat. Rolate ostavite da se ohlade.

U 300ml hladnog mleka razmutite puding i čvrstin, mešajte dovoljno dugo da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko stavite sa šećerom da provri.

U uzavrelo mleko sipajte razmućen puding i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Margarin umutite mikserom, dodajte 2-3 kašike hladnog pudinga i mutite. Nastavite da postepeno dodajete puding dok ne umutite ceo fil. Na kraju dodajte vanilin šećer.

Rolate isecite na parčad.

Na tanjir za serviranje poređajte 8 parčeta rolata u krug, sredinu ispunite parčićima rolata. Premažite jednom trećinom fila, ravnomerno ga rasporedite i ponovo poređajte parčiće rolata. Rolate ređajte tako da jedno parče bude tačno preko donjeg kako bi se formirale "latice" bele Rade. Ponovo premažite filom i još jednom poređajte parčiće rolata ispunjujući sredinu.

Preostalim filom premažite tortu odozgo ali i sa strane. Ostavite tortu nekoliko sati a najbolje preko noći u frižideru.

Umutite hladnu slatku pavlaku i premažite tortu sa svih strana.

Dekorišite po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Torta Bela Rada

Koraci pripreme

Umutite 4 jaja sa 8 kašika šećera, dodajte postepeno vruću vodu i nastavite sa mućenjem dok smesa ne postane penasta. Na kraju dodajte 8 kašika brašna i prašak za pecivo.

Promešajte da ne ostanu grudvice i sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje dimenzije 45x20, ravnomerno rasporedite i ubacite u zagrejanu rernu.

Pecite koru 15min na 220 stepeni. Izvadite koru, ostavite 2-3min da se prohladi, uklonite papir za pečenje i premažite polovinom pekmeza od kajsija i urolajte.

Spremite još jedan ovakav rolat. Rolate ostavite da se ohlade.

U 300ml hladnog mleka razmutite puding i čvrstin, mešajte dovoljno dugo da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko stavite sa šećerom da provri.

U uzavrelo mleko sipajte razmućen puding i mešajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Margarin umutite mikserom, dodajte 2-3 kašike hladnog pudinga i mutite. Nastavite da postepeno dodajete puding dok ne umutite ceo fil. Na kraju dodajte vanilin šećer.

Rolate isecite na parčad.

Na tanjir za serviranje poređajte 8 parčeta rolata u krug, sredinu ispunite parčićima rolata. Premažite jednom trećinom fila, ravnomerno ga rasporedite i ponovo poređajte parčiće rolata. Rolate ređajte tako da jedno parče bude tačno preko donjeg kako bi se formirale "latice" bele Rade. Ponovo premažite filom i još jednom poređajte parčiće rolata ispunjujući sredinu.

Preostalim filom premažite tortu odozgo ali i sa strane. Ostavite tortu nekoliko sati a najbolje preko noći u frižideru.

Umutite hladnu slatku pavlaku i premažite tortu sa svih strana.

Dekorišite po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept