burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija24

Tigar torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
24

Sastojci

Korice

12 komad belanaca

12 kašika šećera

9 kašika brašna

9 kašika mlevenih oraha

Fil

12 komad žumanca

750 ml mleka

150 g šećera

4 kašika brašna

3 kašika C Čvrstin

250 g maslaca

3 kesica C Vanilin šećer

100 g čokolade

100 g mlevenih oraha

Dekoracija

180 g C Šlag krem sa ukusom čokolade

300 ml mleka

Tigar torta

Izdašna kremasta torta sa čokoladom i orasima, jednostavna za spremanje.

Koraci pripreme

Priprema korica

Peku se 3 korice (pleh veličine 20x30 cm ili sličan). Za jednu koricu vam je potrebno: 4 belanceta, 4 kašike šećera, 3 kašike mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Prvo umutite samo belanca pa ih umutite sa postepenim dodavanjem šećera i na kraju lagano umešajte brašno i mlevene orahe.
Smesu rasporedite u pleh na nauljen pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-ak minuta.

Priprema fila

Umutitte penasto žumanca sa šećerom, brašnom i gustinom pa zakuvajte u provrelom mleku (kad mleko provri sklonite s ringle, sipajte malo vrućeg mleka u umućenu smesu pa sve vratite u šerpu i natrag na ringlu na nižu temperaturu i kuvajte uz mešanje dok varjača ne počne da ostavlja trag u kremu). U skuvan krem umešajte vanilin šećer (3 kesice) pa ga prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Kada se krem ohladi umutite penasto maslac pa u njega, uz stalno mućenje mikserom postepeno dodajte kašiku po kašiku ohlađenog krema. Umućen fil podelite na tri dela. Jedan deo ostaje žut, u drugi deo umešajte mlevene orahe, a u treći deo otopljenu čokoladu.

Filovanje

Ređa se: korica, čokoladni fil, korica, fil sa orasima, korica, žuti fil. Odozgo nafilovati i ukrasiti šlag kremom od čokolade.

Naši proizvodi

Tigar torta

Izdašna kremasta torta sa čokoladom i orasima, jednostavna za spremanje.

Koraci pripreme

Priprema korica

Peku se 3 korice (pleh veličine 20x30 cm ili sličan). Za jednu koricu vam je potrebno: 4 belanceta, 4 kašike šećera, 3 kašike mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Prvo umutite samo belanca pa ih umutite sa postepenim dodavanjem šećera i na kraju lagano umešajte brašno i mlevene orahe.
Smesu rasporedite u pleh na nauljen pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-ak minuta.

Priprema fila

Umutitte penasto žumanca sa šećerom, brašnom i gustinom pa zakuvajte u provrelom mleku (kad mleko provri sklonite s ringle, sipajte malo vrućeg mleka u umućenu smesu pa sve vratite u šerpu i natrag na ringlu na nižu temperaturu i kuvajte uz mešanje dok varjača ne počne da ostavlja trag u kremu). U skuvan krem umešajte vanilin šećer (3 kesice) pa ga prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Kada se krem ohladi umutite penasto maslac pa u njega, uz stalno mućenje mikserom postepeno dodajte kašiku po kašiku ohlađenog krema. Umućen fil podelite na tri dela. Jedan deo ostaje žut, u drugi deo umešajte mlevene orahe, a u treći deo otopljenu čokoladu.

Filovanje

Ređa se: korica, čokoladni fil, korica, fil sa orasima, korica, žuti fil. Odozgo nafilovati i ukrasiti šlag kremom od čokolade.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept