0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
24
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
24
12 komad belanaca
12 kašika šećera
9 kašika brašna
9 kašika mlevenih oraha
12 komad žumanca
750 ml mleka
150 g šećera
4 kašika brašna
250 g maslaca
100 g čokolade
100 g mlevenih oraha
180 g C Šlag krem sa ukusom čokolade
300 ml mleka
Izdašna kremasta torta sa čokoladom i orasima, jednostavna za spremanje.
Peku se 3 korice (pleh veličine 20x30 cm ili sličan). Za jednu koricu vam je potrebno: 4 belanceta, 4 kašike šećera, 3 kašike mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Prvo umutite samo belanca pa ih umutite sa postepenim dodavanjem šećera i na kraju lagano umešajte brašno i mlevene orahe.
Smesu rasporedite u pleh na nauljen pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-ak minuta.
Umutitte penasto žumanca sa šećerom, brašnom i gustinom pa zakuvajte u provrelom mleku (kad mleko provri sklonite s ringle, sipajte malo vrućeg mleka u umućenu smesu pa sve vratite u šerpu i natrag na ringlu na nižu temperaturu i kuvajte uz mešanje dok varjača ne počne da ostavlja trag u kremu). U skuvan krem umešajte vanilin šećer (3 kesice) pa ga prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Kada se krem ohladi umutite penasto maslac pa u njega, uz stalno mućenje mikserom postepeno dodajte kašiku po kašiku ohlađenog krema. Umućen fil podelite na tri dela. Jedan deo ostaje žut, u drugi deo umešajte mlevene orahe, a u treći deo otopljenu čokoladu.
Ređa se: korica, čokoladni fil, korica, fil sa orasima, korica, žuti fil. Odozgo nafilovati i ukrasiti šlag kremom od čokolade.
Izdašna kremasta torta sa čokoladom i orasima, jednostavna za spremanje.
Peku se 3 korice (pleh veličine 20x30 cm ili sličan). Za jednu koricu vam je potrebno: 4 belanceta, 4 kašike šećera, 3 kašike mlevenih oraha i 3 kašike brašna. Prvo umutite samo belanca pa ih umutite sa postepenim dodavanjem šećera i na kraju lagano umešajte brašno i mlevene orahe.
Smesu rasporedite u pleh na nauljen pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-ak minuta.
Umutitte penasto žumanca sa šećerom, brašnom i gustinom pa zakuvajte u provrelom mleku (kad mleko provri sklonite s ringle, sipajte malo vrućeg mleka u umućenu smesu pa sve vratite u šerpu i natrag na ringlu na nižu temperaturu i kuvajte uz mešanje dok varjača ne počne da ostavlja trag u kremu). U skuvan krem umešajte vanilin šećer (3 kesice) pa ga prekrijte samolepljivom folijom da se ne stvara korica i ostavite da se skroz ohladi. Kada se krem ohladi umutite penasto maslac pa u njega, uz stalno mućenje mikserom postepeno dodajte kašiku po kašiku ohlađenog krema. Umućen fil podelite na tri dela. Jedan deo ostaje žut, u drugi deo umešajte mlevene orahe, a u treći deo otopljenu čokoladu.
Ređa se: korica, čokoladni fil, korica, fil sa orasima, korica, žuti fil. Odozgo nafilovati i ukrasiti šlag kremom od čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.