0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
18
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
18
1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade
1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode
600 ml hladnog mleka
10 komada plazma keksa
malo marmelade od jagode
Savršeno osveženje u toplim danima.
Kalup obložite kesom, streč folijom ili papirom za pečenje.
Na dno stavite marmeladu od jagode.
Odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice sa ukusom stracciatelle i promešajte. Mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Umućenu masu razlijte u kalup preko marmelade i zamrznite do željene čvrstine.
Odmerite 200 ml hladnog mleka , dodajte sadržaj kesice sa ukusom jagode i pripremite na isti način kao prethodni fil. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte fil i poravnajte. Vratite kalup u zamrzivač i ponovo zamrznite.
I za poslednji deo odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice sa ukusom čokolade i umutite. Na kraju dodajte keks koji ste prethodno izlomili. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte fil i poravnajte. Vratite kalup u zamrzivač i ponovo zamrznite.
Pre posluženja, izvadite tortu iz kalupa i isecite parčad. Možete je ukrasiti šlagom.
Napomena:
Umesto marmelade možete koristiti slatko od jagode.
Savršeno osveženje u toplim danima.
Kalup obložite kesom, streč folijom ili papirom za pečenje.
Na dno stavite marmeladu od jagode.
Odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice sa ukusom stracciatelle i promešajte. Mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Umućenu masu razlijte u kalup preko marmelade i zamrznite do željene čvrstine.
Odmerite 200 ml hladnog mleka , dodajte sadržaj kesice sa ukusom jagode i pripremite na isti način kao prethodni fil. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte fil i poravnajte. Vratite kalup u zamrzivač i ponovo zamrznite.
I za poslednji deo odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice sa ukusom čokolade i umutite. Na kraju dodajte keks koji ste prethodno izlomili. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte fil i poravnajte. Vratite kalup u zamrzivač i ponovo zamrznite.
Pre posluženja, izvadite tortu iz kalupa i isecite parčad. Možete je ukrasiti šlagom.
Napomena:
Umesto marmelade možete koristiti slatko od jagode.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.