burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija18

Sladoled šnit torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
18

Sastojci

Torta

1 kesica C Eskimko sa ukusom čokolade

1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella

1 kesica C Eskimko sa ukusom jagode

600 ml hladnog mleka

10 komada plazma keksa

malo marmelade od jagode

Sladoled šnit torta

Savršeno osveženje u toplim danima.

Koraci pripreme

Priprema torte

Kalup obložite kesom, streč folijom ili papirom za pečenje.
Na dno stavite marmeladu od jagode.
Odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice sa ukusom stracciatelle i promešajte. Mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Umućenu masu razlijte u kalup preko marmelade i zamrznite do željene čvrstine.

Odmerite 200 ml hladnog mleka , dodajte sadržaj kesice sa ukusom jagode i pripremite na isti način kao prethodni fil. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte fil i poravnajte. Vratite kalup u zamrzivač i ponovo zamrznite.

I za poslednji deo odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice sa ukusom čokolade i umutite. Na kraju dodajte keks koji ste prethodno izlomili. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte fil i poravnajte. Vratite kalup u zamrzivač i ponovo zamrznite.
Pre posluženja, izvadite tortu iz kalupa i isecite parčad. Možete je ukrasiti šlagom.

Napomena:
Umesto marmelade možete koristiti slatko od jagode.

Naši proizvodi

Sladoled šnit torta

Savršeno osveženje u toplim danima.

Koraci pripreme

Priprema torte

Kalup obložite kesom, streč folijom ili papirom za pečenje.
Na dno stavite marmeladu od jagode.
Odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice sa ukusom stracciatelle i promešajte. Mutite mikserom 3 - 5 minuta maksimalnom brzinom. Umućenu masu razlijte u kalup preko marmelade i zamrznite do željene čvrstine.

Odmerite 200 ml hladnog mleka , dodajte sadržaj kesice sa ukusom jagode i pripremite na isti način kao prethodni fil. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte fil i poravnajte. Vratite kalup u zamrzivač i ponovo zamrznite.

I za poslednji deo odmerite 200 ml hladnog mleka, dodajte sadržaj kesice sa ukusom čokolade i umutite. Na kraju dodajte keks koji ste prethodno izlomili. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte fil i poravnajte. Vratite kalup u zamrzivač i ponovo zamrznite.
Pre posluženja, izvadite tortu iz kalupa i isecite parčad. Možete je ukrasiti šlagom.

Napomena:
Umesto marmelade možete koristiti slatko od jagode.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept