0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
50
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
50
1,7 l mleka
260 g šećera
5 kesica C pudinga sa ukusom karamele
250 g margarina
500 g C šlag krema sa ukusom vanile
500 ml kisele vode
600 g turskog keksa
Odvojiti 200 ml mleka i u to dodati 5 C pudinga, sve dobro promešati.
U šerpi stavite šećer i otopiti ga na laganoj vatri, da se dobije karamel, voditi računa da ne zagori.
Kada se šećer otopi u to dodati vrelo, prethodno ugrejano mleko.
Kada se dobro sjedini i provri, dodati smesu sa pudingom. Kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi, prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica.
Kada se ohladi dodati prethodno umućen margarin.
Posebno umutiti C šlag sa kiselom vodom.
Zatim ređati tortu: keks-fil-šlag i tako napraviti 4 reda.
Ukrasiti tortu C šlagom po želji.
Odvojiti 200 ml mleka i u to dodati 5 C pudinga, sve dobro promešati.
U šerpi stavite šećer i otopiti ga na laganoj vatri, da se dobije karamel, voditi računa da ne zagori.
Kada se šećer otopi u to dodati vrelo, prethodno ugrejano mleko.
Kada se dobro sjedini i provri, dodati smesu sa pudingom. Kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi, prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica.
Kada se ohladi dodati prethodno umućen margarin.
Posebno umutiti C šlag sa kiselom vodom.
Zatim ređati tortu: keks-fil-šlag i tako napraviti 4 reda.
Ukrasiti tortu C šlagom po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.