burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

Šeherezada torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1,7 l mleka

260 g šećera

5 kesica C pudinga sa ukusom karamele

250 g margarina

500 g C šlag krema sa ukusom vanile

500 ml kisele vode

600 g turskog keksa

Šeherezada torta

Koraci pripreme

Odvojiti 200 ml mleka i u to dodati 5 C pudinga, sve dobro promešati.

U šerpi stavite šećer i otopiti ga na laganoj vatri, da se dobije karamel, voditi računa da ne zagori.

Kada se šećer otopi u to dodati vrelo, prethodno ugrejano mleko.

Kada se dobro sjedini i provri, dodati smesu sa pudingom. Kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi, prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica.

Kada se ohladi dodati prethodno umućen margarin.

Posebno umutiti C šlag sa kiselom vodom.

Zatim ređati tortu: keks-fil-šlag i tako napraviti 4 reda.

Ukrasiti tortu C šlagom po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Šeherezada torta

Koraci pripreme

Odvojiti 200 ml mleka i u to dodati 5 C pudinga, sve dobro promešati.

U šerpi stavite šećer i otopiti ga na laganoj vatri, da se dobije karamel, voditi računa da ne zagori.

Kada se šećer otopi u to dodati vrelo, prethodno ugrejano mleko.

Kada se dobro sjedini i provri, dodati smesu sa pudingom. Kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi, prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica.

Kada se ohladi dodati prethodno umućen margarin.

Posebno umutiti C šlag sa kiselom vodom.

Zatim ređati tortu: keks-fil-šlag i tako napraviti 4 reda.

Ukrasiti tortu C šlagom po želji.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept