burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Savana

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

1 l mleka

200 g šećera

40 g C želatina

3 kesice belog C šlaga

100 g mlevenog keksa

100 g mlevenih lešnika

1 čaša kisele pavlake

250 ml gazirane mineralne vode

Za filovanje:

2 kesice belog C šlaga

Savana

Koraci pripreme

Sipati mleko u šerpu, dodati šećer i staviti na vatru da proključa.
Posebno u 100 ml vode razmutiti C želatin i ukuvati u vrućem mleku, na umerenoj temperaturi desetak minuta. Ostaviti da se ohladi (ali ne u potpunosti-već da bude mlako).

Umutiti 3 kesice C šlaga sa 250 ml gazirane mineralne vode, dodati kiselu pavlaku, sve dobro sjediniti i umešati u smesu sa C želatinom i dobro umutiti mikserom.

Smesu podeliti na tri dela, u jedan dodati mleveni keks, u drugi mleveni lešnik, a treći ostaje beo.

Pravougaoni pleh obložiti alu-folijom, usuti smesu sa mlevenim keksom, sačekati malo dok se stegne pa naneti beli sloj i opet sačekati da se i on stegne i na kraju staviti deo sa mlevenim lešnikom.

Prekriti alu folijom i ostaviti u frižider da se stegne.

Sutradan izručiti na tacnu za tortu.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati celu tortu.

Naši proizvodi

Savana

Koraci pripreme

Sipati mleko u šerpu, dodati šećer i staviti na vatru da proključa.
Posebno u 100 ml vode razmutiti C želatin i ukuvati u vrućem mleku, na umerenoj temperaturi desetak minuta. Ostaviti da se ohladi (ali ne u potpunosti-već da bude mlako).

Umutiti 3 kesice C šlaga sa 250 ml gazirane mineralne vode, dodati kiselu pavlaku, sve dobro sjediniti i umešati u smesu sa C želatinom i dobro umutiti mikserom.

Smesu podeliti na tri dela, u jedan dodati mleveni keks, u drugi mleveni lešnik, a treći ostaje beo.

Pravougaoni pleh obložiti alu-folijom, usuti smesu sa mlevenim keksom, sačekati malo dok se stegne pa naneti beli sloj i opet sačekati da se i on stegne i na kraju staviti deo sa mlevenim lešnikom.

Prekriti alu folijom i ostaviti u frižider da se stegne.

Sutradan izručiti na tacnu za tortu.

C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati celu tortu.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept