0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
1 l mleka
200 g šećera
40 g C želatina
3 kesice belog C šlaga
100 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
1 čaša kisele pavlake
250 ml gazirane mineralne vode
2 kesice belog C šlaga
Sipati mleko u šerpu, dodati šećer i staviti na vatru da proključa.
Posebno u 100 ml vode razmutiti C želatin i ukuvati u vrućem mleku, na umerenoj temperaturi desetak minuta. Ostaviti da se ohladi (ali ne u potpunosti-već da bude mlako).
Umutiti 3 kesice C šlaga sa 250 ml gazirane mineralne vode, dodati kiselu pavlaku, sve dobro sjediniti i umešati u smesu sa C želatinom i dobro umutiti mikserom.
Smesu podeliti na tri dela, u jedan dodati mleveni keks, u drugi mleveni lešnik, a treći ostaje beo.
Pravougaoni pleh obložiti alu-folijom, usuti smesu sa mlevenim keksom, sačekati malo dok se stegne pa naneti beli sloj i opet sačekati da se i on stegne i na kraju staviti deo sa mlevenim lešnikom.
Prekriti alu folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
Sutradan izručiti na tacnu za tortu.
C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati celu tortu.
Sipati mleko u šerpu, dodati šećer i staviti na vatru da proključa.
Posebno u 100 ml vode razmutiti C želatin i ukuvati u vrućem mleku, na umerenoj temperaturi desetak minuta. Ostaviti da se ohladi (ali ne u potpunosti-već da bude mlako).
Umutiti 3 kesice C šlaga sa 250 ml gazirane mineralne vode, dodati kiselu pavlaku, sve dobro sjediniti i umešati u smesu sa C želatinom i dobro umutiti mikserom.
Smesu podeliti na tri dela, u jedan dodati mleveni keks, u drugi mleveni lešnik, a treći ostaje beo.
Pravougaoni pleh obložiti alu-folijom, usuti smesu sa mlevenim keksom, sačekati malo dok se stegne pa naneti beli sloj i opet sačekati da se i on stegne i na kraju staviti deo sa mlevenim lešnikom.
Prekriti alu folijom i ostaviti u frižider da se stegne.
Sutradan izručiti na tacnu za tortu.
C šlag umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati celu tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.