0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
8 jaja
8 kašika šećera
4 kašike brašna
boja za kolače
džem od kajsije
ekstrat ruma
200 g C šlaga
Za okrugli pleh 20 cm:
Umutiti 2 belanca, 2 kašike šećera, 2 žumanca, kašikom umešati 1 kašiku brašna i malo boje za kolače.
Peći 4 kore. Četvrtu koru ostaviti žutu.
Ugrejati na ringli 8 kašika džema od kajsije, 1 čašu vode, 5 kašika šećera i malo ekstrata ruma.
Ređati kore i premazati sa toplim džemom.
Odozgo staviti 200 g C šlaga.
Ja rastopim 200 g C šećera u prahu sa 1/2 šolje tople vode i premažem.
Za okrugli pleh 20 cm:
Umutiti 2 belanca, 2 kašike šećera, 2 žumanca, kašikom umešati 1 kašiku brašna i malo boje za kolače.
Peći 4 kore. Četvrtu koru ostaviti žutu.
Ugrejati na ringli 8 kašika džema od kajsije, 1 čašu vode, 5 kašika šećera i malo ekstrata ruma.
Ređati kore i premazati sa toplim džemom.
Odozgo staviti 200 g C šlaga.
Ja rastopim 200 g C šećera u prahu sa 1/2 šolje tople vode i premažem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.