0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
6
10 jaja
510 g šećera
nekoliko kapi limuna
C vanilin šećer
2 C pudinga od vanile
750 ml mleka
250 g margarina
3 C šlaga
Umutiti 10 belanca sa 510 g šećera u čvrst sneg i na kraju dodati nekoliko kapi limuna.
Pleh od električnog šporeta podmazati i staviti papir za pečenje, peći na 150 C 10 minuta, zatim na 100 C još 1,5 h.
Kada se ohladi kora, preseći je na dva dela.
Umutiti žumanca sa šećerom, C vanilin šećerom i 2 C pudinga od vanile u 750 ml mleka i skuvati fil.
Kada se prohladi dodati 250 g margarina.
Filovati kore.
Na kraju umutiti 3 C šlaga i staviti na tortu.
Pre služenja ohladiti!
Umutiti 10 belanca sa 510 g šećera u čvrst sneg i na kraju dodati nekoliko kapi limuna.
Pleh od električnog šporeta podmazati i staviti papir za pečenje, peći na 150 C 10 minuta, zatim na 100 C još 1,5 h.
Kada se ohladi kora, preseći je na dva dela.
Umutiti žumanca sa šećerom, C vanilin šećerom i 2 C pudinga od vanile u 750 ml mleka i skuvati fil.
Kada se prohladi dodati 250 g margarina.
Filovati kore.
Na kraju umutiti 3 C šlaga i staviti na tortu.
Pre služenja ohladiti!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.