0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Zahteva određeno umeće
15 parčića
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15 parčića
2 lista C oblande
100 ml kisele vode
100 ml piva
4 kašike ajvara
9 kašika brašna (120 g)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice C Praška za pecivo
100 ml kisele vode
100 ml piva
100 g spanaća
9 kašika brašna (120 g)
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice C Praška za pecivo
100 g posnog margarina
200 g šampinjona
150 g krastavčića
1-2 kašike senfa
100 g kačkavalja
1/2 kašičice kurkume
1/ 2 kašičice začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice origana
50+20 g mrvljenih krekera
2-3 kašike majoneza
Dva lista C oblande prepoloviti.
Dobijenu smesu za prvu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.
Dobijenu smesu za drugu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.
Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g posnog margarina, i polako dodati još 50 g posnog margarina i sve začine.
Ohladiti pa šampinjone sastaviti sa iseckanim krastavčićima, dodati majonez, senf, kačkavalj i kurkumu.
Filovati tortu:
Zelena kora - fil - crvena kora - fil - 50 g slanih posnih krekera poređati preko fila - ponovo fil - zelena kora - fil i crvena kora.
Tortu premazati majonezom i posuti izmrvljenim krekerima.
Dva lista C oblande prepoloviti.
Dobijenu smesu za prvu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.
Dobijenu smesu za drugu koru podeliti na dva dela i ispeći po koru na polovini lista oblande. Peći na 200°C 10 min.
Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g posnog margarina, i polako dodati još 50 g posnog margarina i sve začine.
Ohladiti pa šampinjone sastaviti sa iseckanim krastavčićima, dodati majonez, senf, kačkavalj i kurkumu.
Filovati tortu:
Zelena kora - fil - crvena kora - fil - 50 g slanih posnih krekera poređati preko fila - ponovo fil - zelena kora - fil i crvena kora.
Tortu premazati majonezom i posuti izmrvljenim krekerima.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.