burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Posna Šeherezada torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

600 grama posnog keksa

4 C pudinga sa ukusom karamele

1+1 litar biljnog mleka po izboru (sojino, ovseno, pirinčano, bademovo, kokosovo…)

12 ravnih kašika šećera

250 g posnog margarina

500 g C univerzalnog šlaga

Posna Šeherezada torta

Koraci pripreme

Od 1 l mleka odvojite oko 200 ml, pa u to razmutite puding, a ostatak mleka stavite da provri, zajedno sa šećerom.

Kada mleko provri, dodajte razmućen puding i mešajte neprestano da se puding fino ukuva, i da bude bez grudvica.

Sklonite sa ringle, pa ostavite da se hladi.

U međuvremenu umutite margarin penasto, pa mu dodajte ohladjen puding i umutite zajedno, da fil postane kremast.

Sada umutite šlag sa preostalih 1 l mleka. Dobro umutite, tako da kada okrenete činiju šlag ne mrda.

Keks ređajte na odgovarajuću tacnu, kalup, ali prethodno ne morate da ga natapate jer će od fila super omekšati.

Dakle, poređajte red keksa, pa onda ide red fila, red šlaga. Ponovo red keksa, red fila, red šlaga ... i tako dok ne utrošite sav materijal.

Tortu završite umućenim šlagom, pa dekorišite po ukusu.

Odložite u friz da se ohladi i da keks fino upije fil, najbolje preko noći, ili barem na 3 sata.

Naši proizvodi

Posna Šeherezada torta

Koraci pripreme

Od 1 l mleka odvojite oko 200 ml, pa u to razmutite puding, a ostatak mleka stavite da provri, zajedno sa šećerom.

Kada mleko provri, dodajte razmućen puding i mešajte neprestano da se puding fino ukuva, i da bude bez grudvica.

Sklonite sa ringle, pa ostavite da se hladi.

U međuvremenu umutite margarin penasto, pa mu dodajte ohladjen puding i umutite zajedno, da fil postane kremast.

Sada umutite šlag sa preostalih 1 l mleka. Dobro umutite, tako da kada okrenete činiju šlag ne mrda.

Keks ređajte na odgovarajuću tacnu, kalup, ali prethodno ne morate da ga natapate jer će od fila super omekšati.

Dakle, poređajte red keksa, pa onda ide red fila, red šlaga. Ponovo red keksa, red fila, red šlaga ... i tako dok ne utrošite sav materijal.

Tortu završite umućenim šlagom, pa dekorišite po ukusu.

Odložite u friz da se ohladi i da keks fino upije fil, najbolje preko noći, ili barem na 3 sata.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept