burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Number cake

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za biskvit:

8 jaja

C prašak za pecivo

250 g brašna

2 kašike C kakao praha

200 g šećera

Fil:

750 ml mleka

6 žumanaca

2 kašike arome vanile

200 g šećera

4 kašike C čvrstina

300 ml slatke pavlake

Number cake

Koraci pripreme

Biskvit:
Posebno umutiti belance i šećer u čvrstu penu. Zatim u šlag, lagano uz mešanje, dodavati sjedinjeno brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Kada se smesa sjedini, kašikom sjediniti razrađena žumanca sa celom smesom.

Na papiru za pečenje iscrtati željeni broj, pa zatim smesu za biskvit istiskati u okvir broja. Količina smese je dovoljna za dvocifreni broj (svaki broj po 3 biskvita) odnosno 6 biskvita.

Peći na 180 stepeni, oko 12-15 min.

Fil:
500 ml mleka zagrejati do ključanja. U međuvremenu zamutiti 250 ml mleka, žumanca, C čvrstin, C vanilin šećer i šećer. U ključalo mleko sipati smesu i neprestano mešati žicom.

Kada se smesa zgusne, skloniti sa vatre i ostaviti pod folijom da se ohladi.

Ohlađenu smesu, bez upotrebe miksera, sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom.

Filovati kesom za filove, istiskajući veće puslice.

Naši proizvodi

Number cake

Koraci pripreme

Biskvit:
Posebno umutiti belance i šećer u čvrstu penu. Zatim u šlag, lagano uz mešanje, dodavati sjedinjeno brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Kada se smesa sjedini, kašikom sjediniti razrađena žumanca sa celom smesom.

Na papiru za pečenje iscrtati željeni broj, pa zatim smesu za biskvit istiskati u okvir broja. Količina smese je dovoljna za dvocifreni broj (svaki broj po 3 biskvita) odnosno 6 biskvita.

Peći na 180 stepeni, oko 12-15 min.

Fil:
500 ml mleka zagrejati do ključanja. U međuvremenu zamutiti 250 ml mleka, žumanca, C čvrstin, C vanilin šećer i šećer. U ključalo mleko sipati smesu i neprestano mešati žicom.

Kada se smesa zgusne, skloniti sa vatre i ostaviti pod folijom da se ohladi.

Ohlađenu smesu, bez upotrebe miksera, sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom.

Filovati kesom za filove, istiskajući veće puslice.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept