0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
40 g Kokosovo ulje
1 kesica Vanilin zero
1/2 kašičica Muskantni oraščić
1/2 kašičica Cimet
1/2 kašičica Karanfilić
500 ml Mleko
70 g Kokosovo ulje
80 g Eritritol u prahu
2 kesica Vanilin zero
1 kašika Kokosovo ulje
2 kašičica Cimet
Bogata kremasta torta poput čizkejka u obliku kokosovog oraha
100 g kokosovog brašna preliti sa 250 ml toplog mleka i ostaviti 2 sata da se natopi.
150 g kokosovog brašna, koje je potrebno za koru i koru-dekoraciju, zajedno ravnomerno rasporediti po plehu i tostirati ga u zagrejanoj rerni na 180°C nekoliko minuta, odnosno dok ne počne da dobija zlatno žutu boju. Odvojiti 50 g i taj deo vratiti još minut-dva da dobije malo jaču boju (bronkastu), ali paziti sve vreme da ne počne da gori.
Sjediniti 100 g tostiranog kokosovog brašna i ostale sastojke za koru u ujednačenu smesu, pa rasporediti u kalup. Ostaviti u frižider da se stegne.
Želatin preliti sa malo vode, koliko da ogrezne, i sačekati da nabubri, a zatim ga na slaboj temperaturi zagrejati dok se ne rastopi.
Sjediniti 250 ml mleka sa kokosovim uljem (po potrebi ga rastopiti, ako se steglo) i dodati rastopljeni želatin, te umutiti. Dodati eritritol u prahu, vanilin zero, pa natopljeni kokos i dobro promešati smesu.
Smesu preliti preko kore i ostaviti kolač u frižider da se stegne.
Pomešati 50 g tostiranog kokosovog brašna sa cimetom. Ovde se može dodati i malo kakaoa, jer želimo da dobijemo izgled kore kokosovog oraha.
Dodati ulja samo koliko je dovoljno da kokos bude lepljiviji, otprilike jednu kašiku.
Nakon što se kolač dobro stegao, nalepiti smesu za koru-dekoraciju okolo kolača u tankom sloju, tako da podseća na kokosov orah. Na gornju površinu ravnomerno posuti (belo, netostirano) kokosovo brašno.
Bogata kremasta torta poput čizkejka u obliku kokosovog oraha
100 g kokosovog brašna preliti sa 250 ml toplog mleka i ostaviti 2 sata da se natopi.
150 g kokosovog brašna, koje je potrebno za koru i koru-dekoraciju, zajedno ravnomerno rasporediti po plehu i tostirati ga u zagrejanoj rerni na 180°C nekoliko minuta, odnosno dok ne počne da dobija zlatno žutu boju. Odvojiti 50 g i taj deo vratiti još minut-dva da dobije malo jaču boju (bronkastu), ali paziti sve vreme da ne počne da gori.
Sjediniti 100 g tostiranog kokosovog brašna i ostale sastojke za koru u ujednačenu smesu, pa rasporediti u kalup. Ostaviti u frižider da se stegne.
Želatin preliti sa malo vode, koliko da ogrezne, i sačekati da nabubri, a zatim ga na slaboj temperaturi zagrejati dok se ne rastopi.
Sjediniti 250 ml mleka sa kokosovim uljem (po potrebi ga rastopiti, ako se steglo) i dodati rastopljeni želatin, te umutiti. Dodati eritritol u prahu, vanilin zero, pa natopljeni kokos i dobro promešati smesu.
Smesu preliti preko kore i ostaviti kolač u frižider da se stegne.
Pomešati 50 g tostiranog kokosovog brašna sa cimetom. Ovde se može dodati i malo kakaoa, jer želimo da dobijemo izgled kore kokosovog oraha.
Dodati ulja samo koliko je dovoljno da kokos bude lepljiviji, otprilike jednu kašiku.
Nakon što se kolač dobro stegao, nalepiti smesu za koru-dekoraciju okolo kolača u tankom sloju, tako da podseća na kokosov orah. Na gornju površinu ravnomerno posuti (belo, netostirano) kokosovo brašno.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.