burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Mlečna kokos torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Kora

1 kesica C Kokosovo brašno

40 g Kokosovo ulje

1 kesica Vanilin zero

1/2 kašičica Muskantni oraščić

1/2 kašičica Cimet

1/2 kašičica Karanfilić

Nadev

1 kesica C Kokosovo brašno

500 ml Mleko

70 g Kokosovo ulje

80 g Eritritol u prahu

2 kesica Vanilin zero

1 kesica C Želatin

Kora-dekoracija

50 g C Kokosovo brašno

1 kašika Kokosovo ulje

2 kašičica Cimet

Dekoracija

30 g C Kokosovo brašno

Mlečna kokos torta

Bogata kremasta torta poput čizkejka u obliku kokosovog oraha

Koraci pripreme

Natapanje kokosa

100 g kokosovog brašna preliti sa 250 ml toplog mleka i ostaviti 2 sata da se natopi.

Tostiranje kokosa

150 g kokosovog brašna, koje je potrebno za koru i koru-dekoraciju, zajedno ravnomerno rasporediti po plehu i tostirati ga u zagrejanoj rerni na 180°C nekoliko minuta, odnosno dok ne počne da dobija zlatno žutu boju. Odvojiti 50 g i taj deo vratiti još minut-dva da dobije malo jaču boju (bronkastu), ali paziti sve vreme da ne počne da gori.

Kora

Sjediniti 100 g tostiranog kokosovog brašna i ostale sastojke za koru u ujednačenu smesu, pa rasporediti u kalup. Ostaviti u frižider da se stegne.

Nadev

Želatin preliti sa malo vode, koliko da ogrezne, i sačekati da nabubri, a zatim ga na slaboj temperaturi zagrejati dok se ne rastopi.

Sjediniti 250 ml mleka sa kokosovim uljem (po potrebi ga rastopiti, ako se steglo) i dodati rastopljeni želatin, te umutiti. Dodati eritritol u prahu, vanilin zero, pa natopljeni kokos i dobro promešati smesu.

Smesu preliti preko kore i ostaviti kolač u frižider da se stegne.

Kora-dekoracija

Pomešati 50 g tostiranog kokosovog brašna sa cimetom. Ovde se može dodati i malo kakaoa, jer želimo da dobijemo izgled kore kokosovog oraha.

Dodati ulja samo koliko je dovoljno da kokos bude lepljiviji, otprilike jednu kašiku.

Dekorisanje

Nakon što se kolač dobro stegao, nalepiti smesu za koru-dekoraciju okolo kolača u tankom sloju, tako da podseća na kokosov orah. Na gornju površinu ravnomerno posuti (belo, netostirano) kokosovo brašno.

Naši proizvodi

Mlečna kokos torta

Bogata kremasta torta poput čizkejka u obliku kokosovog oraha

Koraci pripreme

Natapanje kokosa

100 g kokosovog brašna preliti sa 250 ml toplog mleka i ostaviti 2 sata da se natopi.

Tostiranje kokosa

150 g kokosovog brašna, koje je potrebno za koru i koru-dekoraciju, zajedno ravnomerno rasporediti po plehu i tostirati ga u zagrejanoj rerni na 180°C nekoliko minuta, odnosno dok ne počne da dobija zlatno žutu boju. Odvojiti 50 g i taj deo vratiti još minut-dva da dobije malo jaču boju (bronkastu), ali paziti sve vreme da ne počne da gori.

Kora

Sjediniti 100 g tostiranog kokosovog brašna i ostale sastojke za koru u ujednačenu smesu, pa rasporediti u kalup. Ostaviti u frižider da se stegne.

Nadev

Želatin preliti sa malo vode, koliko da ogrezne, i sačekati da nabubri, a zatim ga na slaboj temperaturi zagrejati dok se ne rastopi.

Sjediniti 250 ml mleka sa kokosovim uljem (po potrebi ga rastopiti, ako se steglo) i dodati rastopljeni želatin, te umutiti. Dodati eritritol u prahu, vanilin zero, pa natopljeni kokos i dobro promešati smesu.

Smesu preliti preko kore i ostaviti kolač u frižider da se stegne.

Kora-dekoracija

Pomešati 50 g tostiranog kokosovog brašna sa cimetom. Ovde se može dodati i malo kakaoa, jer želimo da dobijemo izgled kore kokosovog oraha.

Dodati ulja samo koliko je dovoljno da kokos bude lepljiviji, otprilike jednu kašiku.

Dekorisanje

Nakon što se kolač dobro stegao, nalepiti smesu za koru-dekoraciju okolo kolača u tankom sloju, tako da podseća na kokosov orah. Na gornju površinu ravnomerno posuti (belo, netostirano) kokosovo brašno.

Autor

Vilen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept