burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Mileram torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Testo:

200 g brašna

70 g šećera

1 kesica C praška za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

70 g margarina

1 jaje

Fil:

700 ml mleka

3 kesice C pudinga od vanile

250 g šećera

800 g milerama

Ostalo:

400 g smrznutih malina

1 kesica C želatina

200 g C šlaga

Mileram torta

Koraci pripreme

U činiju staviti brašno, C prašak za pecivo, šećer, C vanilin šećer, omekšali margarin i jaje. Sve zajedno umesiti dok ne nastane smesa koja se može oblikovati.

Nakon toga je odmah razvaljati na brašnjavoj podlozi. Izvaljano testo preneti u kalup prečnika 28 cm koji je prethodno podmazan i posut brašnom (dobro podmazati bočne strane kalupa, a na dno možete uglaviti pek papir). Testo rasporediti u kalupu po dnu i ivicama.

Za fil pomešati 150 ml mleka sa pudingom, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko krene da vri, skloniti ga sa ringle, umešati razmućeni puding i kuvati još par minuta da se zgusne.

Zatim skloniti puding sa ringle i odmah umešati mileram.

Gotov fil sada rasporediti u pripremljenoj korici, pa na to odmah rasporediti i maline. Tortu staviti u zagrejanu renu na 170 stepeni i peći je 70 minuta.

Nakon pečenja ostaviti je da se ohladi na sobnoj temperaturi i pripemati C želatin po upustvu sa kesice i odmah ga preliti preko torte.

Nakon toga staviti tortu u frižider i ostaviti je da se hladi preko noći.

Sledećeg dana je pažljivo izvaditi iz kalupa, ukrasiti po želji i spremna je za serviranje i jelo.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Mileram torta

Koraci pripreme

U činiju staviti brašno, C prašak za pecivo, šećer, C vanilin šećer, omekšali margarin i jaje. Sve zajedno umesiti dok ne nastane smesa koja se može oblikovati.

Nakon toga je odmah razvaljati na brašnjavoj podlozi. Izvaljano testo preneti u kalup prečnika 28 cm koji je prethodno podmazan i posut brašnom (dobro podmazati bočne strane kalupa, a na dno možete uglaviti pek papir). Testo rasporediti u kalupu po dnu i ivicama.

Za fil pomešati 150 ml mleka sa pudingom, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko krene da vri, skloniti ga sa ringle, umešati razmućeni puding i kuvati još par minuta da se zgusne.

Zatim skloniti puding sa ringle i odmah umešati mileram.

Gotov fil sada rasporediti u pripremljenoj korici, pa na to odmah rasporediti i maline. Tortu staviti u zagrejanu renu na 170 stepeni i peći je 70 minuta.

Nakon pečenja ostaviti je da se ohladi na sobnoj temperaturi i pripemati C želatin po upustvu sa kesice i odmah ga preliti preko torte.

Nakon toga staviti tortu u frižider i ostaviti je da se hladi preko noći.

Sledećeg dana je pažljivo izvaditi iz kalupa, ukrasiti po želji i spremna je za serviranje i jelo.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept