0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
24
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
24
3 čaše jogurta
3 čaše šećera
3 čaše brašna
1/2 čaše ulja
3 kašike C kakao praha
1 kašika C sode bikarbone
1 čaša mleka
1 kašika šećera
1 kašika C kakao praha
100 g istopljene čokolade
ili C puding od čokolade
ili C čokoladni šlag
Pomešati sve suve saatojke za koru, u to sipati jogurt i ulje i dobro umutiti da se ne stvore grudvice.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20-tak minuta (povremeno proveriti čačkalicom da li je pečeno).
Dok se kora peče, spremiti preliv:
U mleko pomešati šećer i C kakao i zagrevati dok se ne istopi.
Zatim preliti koru prelivom.
Spremiti fil po želji i preliti.
Pomešati sve suve saatojke za koru, u to sipati jogurt i ulje i dobro umutiti da se ne stvore grudvice.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20-tak minuta (povremeno proveriti čačkalicom da li je pečeno).
Dok se kora peče, spremiti preliv:
U mleko pomešati šećer i C kakao i zagrevati dok se ne istopi.
Zatim preliti koru prelivom.
Spremiti fil po želji i preliti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.