burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Mančmelou torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

Kora:

10 belanaca

10 kašika šećera

5 kašika brašna

50 g mlevenih oraha

1/2 praška za pecivo C

malo ribane korice limuna

Fil:

10 žumanaca

3 pudinga od vanile C

1 kašika brašna

700 ml mleka

200 g šećera

250 g margarina

4 kutije mančmeluo

Za ukrašavanje:

šlag C

Mančmelou torta

Koraci pripreme

Belanca umutiti sa šećerom, a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smesu podeliti na dva dela i peći dve kore na 10-15 minuta na 180-200 oC.

Priprema fila:
Žumanca izmešati sa šećerom. Odvojiti jedan deo mleka (oko 100 ml) i izmešati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmešati da ne bude grudvica.

Ostatak mleka staviti da prokuva pa prethodno pripremljenu smesu dodavati u mleko polagano i brzo mešati da ne zagori.

Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati keksiće koje treba odvojiti od penastog dela mančmelou-a, izdrobiti ih rukama i promešati, a drugi deo fila ostaje žut.

Ređati na sledeći nacin: kora, tamni deo fila, penaste kapice od ančmelou-a, žuti fil, kora.

Mančmelou torta se na kraju ukrasiti šlagom.

Naši proizvodi

Mančmelou torta

Koraci pripreme

Belanca umutiti sa šećerom, a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smesu podeliti na dva dela i peći dve kore na 10-15 minuta na 180-200 oC.

Priprema fila:
Žumanca izmešati sa šećerom. Odvojiti jedan deo mleka (oko 100 ml) i izmešati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmešati da ne bude grudvica.

Ostatak mleka staviti da prokuva pa prethodno pripremljenu smesu dodavati u mleko polagano i brzo mešati da ne zagori.

Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati keksiće koje treba odvojiti od penastog dela mančmelou-a, izdrobiti ih rukama i promešati, a drugi deo fila ostaje žut.

Ređati na sledeći nacin: kora, tamni deo fila, penaste kapice od ančmelou-a, žuti fil, kora.

Mančmelou torta se na kraju ukrasiti šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept