0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
10 belanaca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
50 g mlevenih oraha
1/2 praška za pecivo C
malo ribane korice limuna
10 žumanaca
3 pudinga od vanile C
1 kašika brašna
700 ml mleka
200 g šećera
250 g margarina
4 kutije mančmeluo
šlag C
Belanca umutiti sa šećerom, a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smesu podeliti na dva dela i peći dve kore na 10-15 minuta na 180-200 oC.
Priprema fila:
Žumanca izmešati sa šećerom. Odvojiti jedan deo mleka (oko 100 ml) i izmešati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmešati da ne bude grudvica.
Ostatak mleka staviti da prokuva pa prethodno pripremljenu smesu dodavati u mleko polagano i brzo mešati da ne zagori.
Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati keksiće koje treba odvojiti od penastog dela mančmelou-a, izdrobiti ih rukama i promešati, a drugi deo fila ostaje žut.
Ređati na sledeći nacin: kora, tamni deo fila, penaste kapice od ančmelou-a, žuti fil, kora.
Mančmelou torta se na kraju ukrasiti šlagom.
Belanca umutiti sa šećerom, a zatim dodati ostale sastojke. Dobijenu smesu podeliti na dva dela i peći dve kore na 10-15 minuta na 180-200 oC.
Priprema fila:
Žumanca izmešati sa šećerom. Odvojiti jedan deo mleka (oko 100 ml) i izmešati sa pudingom pa to dodati u žumanca kao i kašiku brašna. Sve dobro izmešati da ne bude grudvica.
Ostatak mleka staviti da prokuva pa prethodno pripremljenu smesu dodavati u mleko polagano i brzo mešati da ne zagori.
Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati keksiće koje treba odvojiti od penastog dela mančmelou-a, izdrobiti ih rukama i promešati, a drugi deo fila ostaje žut.
Ređati na sledeći nacin: kora, tamni deo fila, penaste kapice od ančmelou-a, žuti fil, kora.
Mančmelou torta se na kraju ukrasiti šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.