burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Malaga rolat sa piškotama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 pakovanje piškota (210 g)

2 C pudinga od vanile

600 ml mleka

10 kašika šećera

2 kašike C čvrstina

125 g margarina

1 kisela pavlaka (180 g)

100 g suvog grožđa

1 kašika arome ruma

200 ml mleka za natapanje piškota

Malaga rolat sa piškotama

Koraci pripreme

400 ml mleka i šećer stavite u šerpu na šporetu.

U preostalih 200 ml hladnog mleka razmutite puding i čvrstin. Kada mleko na šporetu počne da vri sipajte razmućeni puding i non stop mešajte dok se ne zgusne.

Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Suvo grožđe potopite u 100-150 ml mlake vode sa rumom i ostavite 10-15 min.

Umutite margarin, dodajte kiselu pavlaku i puding i dobro sve zajedno umutite mikserom. Ocedite suvo grožđe od viška tečnosti i dodajte u fil, promešajte špatulom.

Na pek papir poređajte piškote prethodno umakane u mleko. Ređajte ih 7x4 "formirajući koru".

Preko piškota ravnomerno rasporedite pripremljeni fil. Koristeći pek papir pažljivo urolajte i prebacite na tacnu za rolat.

Ostavite u frižider preko noći da se fil dobro stegne i piškote omekšaju.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Malaga rolat sa piškotama

Koraci pripreme

400 ml mleka i šećer stavite u šerpu na šporetu.

U preostalih 200 ml hladnog mleka razmutite puding i čvrstin. Kada mleko na šporetu počne da vri sipajte razmućeni puding i non stop mešajte dok se ne zgusne.

Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Suvo grožđe potopite u 100-150 ml mlake vode sa rumom i ostavite 10-15 min.

Umutite margarin, dodajte kiselu pavlaku i puding i dobro sve zajedno umutite mikserom. Ocedite suvo grožđe od viška tečnosti i dodajte u fil, promešajte špatulom.

Na pek papir poređajte piškote prethodno umakane u mleko. Ređajte ih 7x4 "formirajući koru".

Preko piškota ravnomerno rasporedite pripremljeni fil. Koristeći pek papir pažljivo urolajte i prebacite na tacnu za rolat.

Ostavite u frižider preko noći da se fil dobro stegne i piškote omekšaju.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept