burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Mađarica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za korice:

oko 500 g brašna

2 kašičice C praška za pecivo

1 kesica C vanilin šećera

100 g šećera

200 g margarina

2 jaja

5 kašika kisele pavlake

Za krem:

1,2 l mleka

400 g šećera

200 g margarina

1 C puding od vanile

2 kašike C čvrstina

2 kašike brašna

1 kesica C vanilin šećera

I još:

2 kesice C šlaga

Mađarica torta

Koraci pripreme

U posudu za mešenje stavite margarin, šećer, C vanilin šećer, jaja i kiselu pavlaku i izmešajte.

Dodajte postepeno brašno i C prašak za pecivo i mešajte varjačom, a onda rukama, dok ne dobijete testo srednje čvrstine.

Od njega napravite desetak loptica i ostavite da stoje desetak minuta. Nakon toga svaku lopticu razvucite što tanje oklagijom u okruglu koru i pecite na prevrnutom plehu.

Vodite računa da se ne prepeku, već da ostanu svetlije. Pečene korice pokrijte krpom.

Za krem, u posudu sa debljim dnom stavite šećer da se lagano otopi (karamelizuje) pa sipajte 1 litar mleka. Smanjite vatru kako ne bi iskipelo.

U ostatak mleka razmutite C puding, C čvrstin i brašno i dodajte u karamelizovano mleko.

Kada dobije potrebnu gustinu, dodajte C vanilin šećer, sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Sve dobro umutite mikserom pa filujte korice.

Tortu odozgo ukrasite umućenim C šlagom. pripremljenim po uputstvu na kesici, stavite u frižider da se dobro ohladi, pa je poslužite.

Naši proizvodi

Mađarica torta

Koraci pripreme

U posudu za mešenje stavite margarin, šećer, C vanilin šećer, jaja i kiselu pavlaku i izmešajte.

Dodajte postepeno brašno i C prašak za pecivo i mešajte varjačom, a onda rukama, dok ne dobijete testo srednje čvrstine.

Od njega napravite desetak loptica i ostavite da stoje desetak minuta. Nakon toga svaku lopticu razvucite što tanje oklagijom u okruglu koru i pecite na prevrnutom plehu.

Vodite računa da se ne prepeku, već da ostanu svetlije. Pečene korice pokrijte krpom.

Za krem, u posudu sa debljim dnom stavite šećer da se lagano otopi (karamelizuje) pa sipajte 1 litar mleka. Smanjite vatru kako ne bi iskipelo.

U ostatak mleka razmutite C puding, C čvrstin i brašno i dodajte u karamelizovano mleko.

Kada dobije potrebnu gustinu, dodajte C vanilin šećer, sklonite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Sve dobro umutite mikserom pa filujte korice.

Tortu odozgo ukrasite umućenim C šlagom. pripremljenim po uputstvu na kesici, stavite u frižider da se dobro ohladi, pa je poslužite.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept