burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Mađarica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

200 ml mleko

1/2 čaša otolljeni maslac(čaša od 2 dl)

3 komad žumanca

1/2 kesica C Prašak za pecivo

1 prstohvat so

500 g brašno

Za fil:

2 litra malo mleko

15 kašika šećer

5 kesica C Vanilin šećer

9 kašika brašno

250 g margarin

3 komad belanca

Za glazuru:

200 g čokolada za kuvanje

4 kašika ulje

Mađarica torta

Provereno dobar recept.Jedna je od onih starih,dobrih torti.

Koraci pripreme

1

Za kore:U dublju posudu usuti brašno,dodati mlako mleko,otopljen i prohlađen maslac,žumanca,C prašak za pecivo,posoliti i zamesiti testo.

2

Testo podeliti na 15 delova i svaki deo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini formirajući jufkice.Jufkice razviti oklagijom u krug.

3

Šerpu veličine kore okrenuti naopako,prekriti folijom,staviti koru i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni par minuta(voditi računa da ne gore,da sačuvaju svetlu boju).Pečene kore ostaviti da se ohlade.

4

Za fil:U šerpu usuti 1,5 l mleka,dodati šećer,C vanilin šećer i staviti na vatru da provri.Dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.Zasebno u 500 ml mleka staviti 9 kašika brašna,umutiti mikserom,procediti kroz cediljku i ukuvati u vrijuće mleko.Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se prohladi,ali ne u potpunosti,kratko prohladiti.Belanca umutiti mikserom u čvrst šam,dodati u prohlađenu smesu i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

5

Finalni postupak:U šerpu staviti koru,preliti je filom i tako ređati naizmenično kore i fil.Završiti korom.Ostaviti da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi,pa prekriti alu-folijom i ostaviti preko noći u frižider da se dobro ohladi i stegne.

6

Sutradan tortu izručiti na tacnu.

7

Za glazuru:Čokoladu polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati ulje i otopiti na pari.Glazurom preliti tortu.Ostaviti da se glazura ohladi i stegne.

8

Tortu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.

Naši proizvodi

Mađarica torta

Provereno dobar recept.Jedna je od onih starih,dobrih torti.

Koraci pripreme

1

Za kore:U dublju posudu usuti brašno,dodati mlako mleko,otopljen i prohlađen maslac,žumanca,C prašak za pecivo,posoliti i zamesiti testo.

2

Testo podeliti na 15 delova i svaki deo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini formirajući jufkice.Jufkice razviti oklagijom u krug.

3

Šerpu veličine kore okrenuti naopako,prekriti folijom,staviti koru i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni par minuta(voditi računa da ne gore,da sačuvaju svetlu boju).Pečene kore ostaviti da se ohlade.

4

Za fil:U šerpu usuti 1,5 l mleka,dodati šećer,C vanilin šećer i staviti na vatru da provri.Dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.Zasebno u 500 ml mleka staviti 9 kašika brašna,umutiti mikserom,procediti kroz cediljku i ukuvati u vrijuće mleko.Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se prohladi,ali ne u potpunosti,kratko prohladiti.Belanca umutiti mikserom u čvrst šam,dodati u prohlađenu smesu i lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

5

Finalni postupak:U šerpu staviti koru,preliti je filom i tako ređati naizmenično kore i fil.Završiti korom.Ostaviti da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi,pa prekriti alu-folijom i ostaviti preko noći u frižider da se dobro ohladi i stegne.

6

Sutradan tortu izručiti na tacnu.

7

Za glazuru:Čokoladu polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati ulje i otopiti na pari.Glazurom preliti tortu.Ostaviti da se glazura ohladi i stegne.

8

Tortu seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept