0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
15
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
8 komad jaja
8 kašika C Šećer u prahu
1 kesica C Vanilin šećer
100 g čokolada za kuvanje
250 g margarin
200 g lešnik
200 g C Šlag Univerzalni 500 g
500 g plazma keks
po potrebi mleko
Ukusna torta koja će obogatiti Vašu slavsku trpezu.
Za fil:Odvojiti belanca od žumanaca.U žumanca dodati šećer u prahu,vanilin šećer,umutiti mikserom te kuvati na pari.Dodati čokoladu za kuvanje,margarin i mešati dok se svi sastojci ne otope i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu,pa skloniti sa vatre.Ostaviti da se prohladi.Belanca umutiti mikserom u čvrst šne.Prohlađenu smesu sa žumancima umutiti mikserom,zatim dodati lešnik (prepečen,oljušten,pa samleven) te lagano umutiti mikserom.Postepeno dodavati umućena belanca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Obruč za tortu staviti na tacnu.U mlako mleko potapati keks i poređati okolo (u dubak,uz obruč,ali voditi računa da keks ne bude previše nakvašen za taj deo uz obruč),a zatim plazmu potapanu u mlako mleko poređati i po dnu tacne.
Preko naneti fil.Ponoviti postupak još dva puta.Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.Ostaviti da prenoći u frižideru.
Sutradan tortu izvadiri iz frižidera i ukloniti obruč.Tortu seći na parčad željene velčine,servirati i poslužiti.
Ukusna torta koja će obogatiti Vašu slavsku trpezu.
Za fil:Odvojiti belanca od žumanaca.U žumanca dodati šećer u prahu,vanilin šećer,umutiti mikserom te kuvati na pari.Dodati čokoladu za kuvanje,margarin i mešati dok se svi sastojci ne otope i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu,pa skloniti sa vatre.Ostaviti da se prohladi.Belanca umutiti mikserom u čvrst šne.Prohlađenu smesu sa žumancima umutiti mikserom,zatim dodati lešnik (prepečen,oljušten,pa samleven) te lagano umutiti mikserom.Postepeno dodavati umućena belanca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Obruč za tortu staviti na tacnu.U mlako mleko potapati keks i poređati okolo (u dubak,uz obruč,ali voditi računa da keks ne bude previše nakvašen za taj deo uz obruč),a zatim plazmu potapanu u mlako mleko poređati i po dnu tacne.
Preko naneti fil.Ponoviti postupak još dva puta.Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.Ostaviti da prenoći u frižideru.
Sutradan tortu izvadiri iz frižidera i ukloniti obruč.Tortu seći na parčad željene velčine,servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.