burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija15

Lešnik torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
15

Sastojci

Za fil:

8 komad jaja

8 kašika C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

100 g čokolada za kuvanje

250 g margarin

200 g lešnik

Za filovanje:

200 g C Šlag Univerzalni 500 g

I još:

500 g plazma keks

po potrebi mleko

Lešnik torta

Ukusna torta koja će obogatiti Vašu slavsku trpezu.

Koraci pripreme

1

Za fil:Odvojiti belanca od žumanaca.U žumanca dodati šećer u prahu,vanilin šećer,umutiti mikserom te kuvati na pari.Dodati čokoladu za kuvanje,margarin i mešati dok se svi sastojci ne otope i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu,pa skloniti sa vatre.Ostaviti da se prohladi.Belanca umutiti mikserom u čvrst šne.Prohlađenu smesu sa žumancima umutiti mikserom,zatim dodati lešnik (prepečen,oljušten,pa samleven) te lagano umutiti mikserom.Postepeno dodavati umućena belanca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

2

Obruč za tortu staviti na tacnu.U mlako mleko potapati keks i poređati okolo (u dubak,uz obruč,ali voditi računa da keks ne bude previše nakvašen za taj deo uz obruč),a zatim plazmu potapanu u mlako mleko poređati i po dnu tacne.

3

Preko naneti fil.Ponoviti postupak još dva puta.Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.Ostaviti da prenoći u frižideru.

4

Sutradan tortu izvadiri iz frižidera i ukloniti obruč.Tortu seći na parčad željene velčine,servirati i poslužiti.

Lešnik torta

Ukusna torta koja će obogatiti Vašu slavsku trpezu.

Koraci pripreme

1

Za fil:Odvojiti belanca od žumanaca.U žumanca dodati šećer u prahu,vanilin šećer,umutiti mikserom te kuvati na pari.Dodati čokoladu za kuvanje,margarin i mešati dok se svi sastojci ne otope i dok smesa ne dobije potrebnu gustinu,pa skloniti sa vatre.Ostaviti da se prohladi.Belanca umutiti mikserom u čvrst šne.Prohlađenu smesu sa žumancima umutiti mikserom,zatim dodati lešnik (prepečen,oljušten,pa samleven) te lagano umutiti mikserom.Postepeno dodavati umućena belanca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

2

Obruč za tortu staviti na tacnu.U mlako mleko potapati keks i poređati okolo (u dubak,uz obruč,ali voditi računa da keks ne bude previše nakvašen za taj deo uz obruč),a zatim plazmu potapanu u mlako mleko poređati i po dnu tacne.

3

Preko naneti fil.Ponoviti postupak još dva puta.Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i naneti preko fila.Ostaviti da prenoći u frižideru.

4

Sutradan tortu izvadiri iz frižidera i ukloniti obruč.Tortu seći na parčad željene velčine,servirati i poslužiti.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept