burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija24

Ledena torta sa dva krema

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
24

Sastojci

Kora

6 komad belanca

6 kašika šećera

6 kašika brašna

Krem od žumanaca

6 komad žumanca

6 kašika šećera

250 g maslaca

Krem od vanile

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

3 kašika šećera

300 ml mleka

Krem od čokolade

1 kesica C Puding sa ukusom čokolade

3 kašika šećera

300 ml mleka

50 g čokolade za kuvanje

Dekoracije

2 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

250 ml mleka

Preliv za koru

200 ml mleka

1 kesica C Vanilin šećer

Ledena torta sa dva krema

Kremasta torta sa dva ukusa: vanilom i čokoladom.

Koraci pripreme

Priprema kore

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa šećerom pa lagano umešati brašno. Peći u podmazanom plehu dimenzija 24x24cm u zagrejanoj rerni na 180stC 12-15 minuta. Vruću koru izbuškati viljuškom i preliti vrućim mlekom u koje ste dodali vanilin šećer. Ostaviti koru da se skroz ohladi i upije mleko.

Priprema krema od žumanaca

Žumanca umutiti penasto sa šećerom i kuvati na pari 10-15 minuta da se smesa zgusne. Ostaviti da se skroz ohlade pa ih umutiti mikserom sa omekšalim maslacem. Krem izmeriti pa podeliti na dva jednaka dela.

Priprema krema od vanile

Puding od vanile izmešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 3dl u glatku smesu pa zakuvati u ostatku mleka koje ste stavili da provri. Prekriti samolepljivom folijom da se skroz ohladi. U skroz ohlađen puding umutiti polovinu pripremljenog krema od žumanaca.

Priprema krema od ćokolade

Puding od čokolade izmešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 3dl u glatku smesu pa zakuvati u ostatku mleka koje ste stavili da provri. U vruć puding dodati čokoladu i mešati dok se sva čokolada ne otopi. Prekriti samolepljivom folijom da se skroz ohladi. U skroz ohlađen puding umutiti polovinu pripremljenog krema od žumanaca.

Filovanje

Ohlađenu koru filovati prvo kremomod vanile pa kremom od čokolade i odozgo nafilovati šlag kremom umućenom sa mlekom po uputstvu na kesici. Ostaviti tortu u frižider na par sati da se dobro ohladi.

Naši proizvodi

Ledena torta sa dva krema

Kremasta torta sa dva ukusa: vanilom i čokoladom.

Koraci pripreme

Priprema kore

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa šećerom pa lagano umešati brašno. Peći u podmazanom plehu dimenzija 24x24cm u zagrejanoj rerni na 180stC 12-15 minuta. Vruću koru izbuškati viljuškom i preliti vrućim mlekom u koje ste dodali vanilin šećer. Ostaviti koru da se skroz ohladi i upije mleko.

Priprema krema od žumanaca

Žumanca umutiti penasto sa šećerom i kuvati na pari 10-15 minuta da se smesa zgusne. Ostaviti da se skroz ohlade pa ih umutiti mikserom sa omekšalim maslacem. Krem izmeriti pa podeliti na dva jednaka dela.

Priprema krema od vanile

Puding od vanile izmešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 3dl u glatku smesu pa zakuvati u ostatku mleka koje ste stavili da provri. Prekriti samolepljivom folijom da se skroz ohladi. U skroz ohlađen puding umutiti polovinu pripremljenog krema od žumanaca.

Priprema krema od ćokolade

Puding od čokolade izmešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 3dl u glatku smesu pa zakuvati u ostatku mleka koje ste stavili da provri. U vruć puding dodati čokoladu i mešati dok se sva čokolada ne otopi. Prekriti samolepljivom folijom da se skroz ohladi. U skroz ohlađen puding umutiti polovinu pripremljenog krema od žumanaca.

Filovanje

Ohlađenu koru filovati prvo kremomod vanile pa kremom od čokolade i odozgo nafilovati šlag kremom umućenom sa mlekom po uputstvu na kesici. Ostaviti tortu u frižider na par sati da se dobro ohladi.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept