0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
24
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
24
6 komad belanca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
6 komad žumanca
6 kašika šećera
250 g maslaca
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
3 kašika šećera
300 ml mleka
1 kesica C Puding sa ukusom čokolade
3 kašika šećera
300 ml mleka
50 g čokolade za kuvanje
2 kesica C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
250 ml mleka
200 ml mleka
Kremasta torta sa dva ukusa: vanilom i čokoladom.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa šećerom pa lagano umešati brašno. Peći u podmazanom plehu dimenzija 24x24cm u zagrejanoj rerni na 180stC 12-15 minuta. Vruću koru izbuškati viljuškom i preliti vrućim mlekom u koje ste dodali vanilin šećer. Ostaviti koru da se skroz ohladi i upije mleko.
Žumanca umutiti penasto sa šećerom i kuvati na pari 10-15 minuta da se smesa zgusne. Ostaviti da se skroz ohlade pa ih umutiti mikserom sa omekšalim maslacem. Krem izmeriti pa podeliti na dva jednaka dela.
Puding od vanile izmešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 3dl u glatku smesu pa zakuvati u ostatku mleka koje ste stavili da provri. Prekriti samolepljivom folijom da se skroz ohladi. U skroz ohlađen puding umutiti polovinu pripremljenog krema od žumanaca.
Puding od čokolade izmešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 3dl u glatku smesu pa zakuvati u ostatku mleka koje ste stavili da provri. U vruć puding dodati čokoladu i mešati dok se sva čokolada ne otopi. Prekriti samolepljivom folijom da se skroz ohladi. U skroz ohlađen puding umutiti polovinu pripremljenog krema od žumanaca.
Ohlađenu koru filovati prvo kremomod vanile pa kremom od čokolade i odozgo nafilovati šlag kremom umućenom sa mlekom po uputstvu na kesici. Ostaviti tortu u frižider na par sati da se dobro ohladi.
Kremasta torta sa dva ukusa: vanilom i čokoladom.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa šećerom pa lagano umešati brašno. Peći u podmazanom plehu dimenzija 24x24cm u zagrejanoj rerni na 180stC 12-15 minuta. Vruću koru izbuškati viljuškom i preliti vrućim mlekom u koje ste dodali vanilin šećer. Ostaviti koru da se skroz ohladi i upije mleko.
Žumanca umutiti penasto sa šećerom i kuvati na pari 10-15 minuta da se smesa zgusne. Ostaviti da se skroz ohlade pa ih umutiti mikserom sa omekšalim maslacem. Krem izmeriti pa podeliti na dva jednaka dela.
Puding od vanile izmešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 3dl u glatku smesu pa zakuvati u ostatku mleka koje ste stavili da provri. Prekriti samolepljivom folijom da se skroz ohladi. U skroz ohlađen puding umutiti polovinu pripremljenog krema od žumanaca.
Puding od čokolade izmešati sa šećerom i malo mleka oduzetog od 3dl u glatku smesu pa zakuvati u ostatku mleka koje ste stavili da provri. U vruć puding dodati čokoladu i mešati dok se sva čokolada ne otopi. Prekriti samolepljivom folijom da se skroz ohladi. U skroz ohlađen puding umutiti polovinu pripremljenog krema od žumanaca.
Ohlađenu koru filovati prvo kremomod vanile pa kremom od čokolade i odozgo nafilovati šlag kremom umućenom sa mlekom po uputstvu na kesici. Ostaviti tortu u frižider na par sati da se dobro ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.