burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Lazareva rođendanska torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

9 belanaca

9 kašika šećera

8 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

200 ml mleka za kvašenje kora

Za vanil fil:

9 žumanaca

6 kašika šećera

1 kesica C vanilin šećera

600 ml mleka

6 kašika brašna

250 g margarina

Za šlag fil:

200 g C šlaga

300 ml mleka

Ostalo:

300 g malina

200 g C šlaga

300 ml kisele vode

malo boje za kolače

Lazareva rođendanska torta

Koraci pripreme

Belanca umutiti sa šećerom. Dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo pa dobro izmešati drvenom varjačom.

Usuti u pleh od rerne (30x30cm), obložen papirom za pečenje.

Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Izvaditi iz rerne, ohladiti pa odvojiti od papira i preseći da se dobiju tri kore (30x10cm).

Žumanca umutiti sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati brašno i 150 ml mleka. To usuti u 450 ml zagrejanog mleka i zakuvati kašicu.

Dobro je ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa umućenim margarinom.

Maline oprati i ocediti. C Šlag umutiti sa mlekom.

Na tacnu staviti koru i pokvasiti je mlekom (oko 70ml mleka).

Staviti trećinu vanil fila pa maline (trećinu ukupne količine).

Preko malina premazati šlag (trećinu ukupne količine).

Preko šlaga druga kora...tri kore, tri reda vanil fila, tri reda malina, tri reda šlag fila.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne pa ukrasiti šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Možete šlag obojiti, po izboru.

Naši proizvodi

Lazareva rođendanska torta

Koraci pripreme

Belanca umutiti sa šećerom. Dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo pa dobro izmešati drvenom varjačom.

Usuti u pleh od rerne (30x30cm), obložen papirom za pečenje.

Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Izvaditi iz rerne, ohladiti pa odvojiti od papira i preseći da se dobiju tri kore (30x10cm).

Žumanca umutiti sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati brašno i 150 ml mleka. To usuti u 450 ml zagrejanog mleka i zakuvati kašicu.

Dobro je ohladiti na sobnoj temperaturi i pomešati sa umućenim margarinom.

Maline oprati i ocediti. C Šlag umutiti sa mlekom.

Na tacnu staviti koru i pokvasiti je mlekom (oko 70ml mleka).

Staviti trećinu vanil fila pa maline (trećinu ukupne količine).

Preko malina premazati šlag (trećinu ukupne količine).

Preko šlaga druga kora...tri kore, tri reda vanil fila, tri reda malina, tri reda šlag fila.

Staviti u frižider da se ohladi i stegne pa ukrasiti šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Možete šlag obojiti, po izboru.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept